Ректорът на ЮЗУ проф. Иван Мирчев с призив за повече двойки на студентите, за да попълва бюджета

Ректорът на ЮЗУ проф. Иван Мирчев с призив за повече двойки на студентите, за да попълва бюджета

Родителите и децата са настръхнали срещу източването на пари от джобовете им

Все повече студенти и техните родители се замислят дали да кандидатстват в Югозападния университет Благоевград, след като ръководството на университета спуска негласни заповеди, които оскъпяват и без това скъпото обучение на следващите висше образование.

 

След като ръководството на университета взе решение да се плащат двойките по 30 лв. може да се направи справка как изведнъж двойките значително се увеличиха. А дали истинската причина е незнанието или „математикът” - управител проф. Иван Мирчев попълва дупките в бюджета.

 

Университетът е всеизвестен с редовните премии и високите заплати на служителите, но дали е толкова снизходителен към студентите. А може би, ректорът  и ръководството предварително се застраховат за евентуалните двойно по-ниски такси, които предвижда правителството.

 

И ако другите ректори са с грижа към своите студенти, в края на своя мандат проф. Мирчев остава университет в количество и качество отстъпващ в пъти на ръководената от бившия ректор проф. Илия Гюдженов институция.

"Лично аз съм за това студентите да не плащат такси, а финансирането да бъде в много голяма степен на базата на качеството на обучението. Както и да се въведе много гъвкава система за студентски стипендии", казва ректорът на СУ проф. Иван Илчев пред  национален всекидневник.

 

 В противовес на казаното проф.Иван Мирчев  месеци преди плана за въвежданатаниска такса компенсира с двойки  бюджета на ръководената от него институция.Поради възможността за саморазправа с преподаватели от страна на проф. Иван Мирчев имената им не се споменават, според тях вместо високи оценки директивата от ръководството била да се пишат двойки, за да се попълва бюджета на университета, за сметка на изтънялите джобове на родители и деца по време на криза. 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG