Вижте трагедиите в живота на покойната Мария Данаилова

Вижте трагедиите в живота на покойната Мария Данаилова

Мария Данаилова беше голямата любов, силата и опората на Стефан Данаилов. Двамата прекараха заедно повече от 50 години от живота си. Тя беше човекът, който беше до него и през последните месеци, когато Ламбо беше диагностициран с левкемия, и по време на цялото му лечение. Животът на топ красавицата на София от 60-те години на миналия век обаче е белязан с трагедии.„Брат ми почина на 28 години, при катастрофа. Беше една година по-малък от мен. Заедно следвахме в София. Това беше мечтата на майка – да ни изучи. Месец по-късно почина и майка ми - на 50 години. Баща ми пък почина на 86 години, но той така и никога не ме нарече Мария. Казваше ми на името на брат ми – Жоро. Никога не каза Мария след неговата смърт. Въпреки че до края на живота му го гледах. Всеки петък, събота и неделя ходех при него, защото той отказа да дойде в София. Баща ми беше корав човек. Винаги ме е обичал, но не позволи да стана глезла. Никога нито ме е милвал, нито ме е галил или целувал. Никога не е казал: „Ах, доброто ми момиче.” Винаги се е държал с мен като равна, като голяма. И може би така остарях по-рано“, разказа Мария Данаилова пред „ШОУ“ преди две години. 

Съвсем млада тя се омъжва за режисьора Вили Цанков, а малко по-късно се среща с любовта на живота си Стефан Данаилов. Двамата се запознават благодарение на сестрата на Ламбо – Росица Данаилова. По това време Мери е известна столична манекенка и работи за луксозните модни списания от онова време. Ликът й е на кориците на „Лада“ и „Жената днес“, а тя дефилира с колекциите за ЦНСМ. По образование обаче е историк и макар че винаги се е движила в артистични среди, цял живот е работила по специалността си. 

„Родих Росен много млада. До 7-годишна възраст го гледаше майка ми. Когато го взех, вече бях женена за Стефан. Но никога, никога не пожелах, за разлика от Ирен, да кажа: „Стефане, осинови детето ми!” Аз знаех, че неговият баща е Вили Цанков и се гордея с това. Когато синът ми беше много болен и едва го спасихме, защото и това преживяхме, аз си реших да постя. Вече го бяхме извадили от болницата – на количка, парализиран. Беше страшно! Един вирус от бронхопневмония беше поразил цялата му нервна система. Пълна парализа - до очите! Случва се 1 на милион. Направихме всичко възможно, оправи се. И реших за една Коледа да постя от благодарност, че се е оправил. Няколко дена преди празника готвех вкъщи и реших да опитам яденето. Чак после обаче осъзнах какво съм направила. 40 дена пост и три дни преди края му провалих всичко. А докато беше болен Росен, все ходех в „Света Петка”. Там имаше един много възрастен поп, над 90-годишен беше, много благ човек, който все ме успокояваше. Като наруших поста, скочих и отидох пак при него. Явно много съм била разстроена, защото той като ме видя, веднага дойде при мен. Изслуша ме и накрая ми каза: „Запомни от мен едно – не е важно какво влиза в устата ти, а какво излиза от нея”...“, разказа още Мария преди две години. 

Вили Цанков приема любовта на Стефан и Мария, но до края на живота си остава близък приятел с тях. Те са до него и в последните му мигове. Росен Цанков пък е продуцент в „Камера“, заедно с Димитър Митовски и Димитър Гочев. Тримата правят най-успешните родни сериали. Разведен е, но има две деца – близнаци, с които Мария особено много се гордееше.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG