„Биострой” отстрани паднало дърво в реката минути след подаден сигнал

„Биострой” отстрани паднало дърво в реката минути след подаден сигнал

Общинското дружество „Биострой” отстрани паднало в реката дърво минути след обаждане на горещия телефон в община Благоевград. Според сигнала падналото дърво се намирало в коритото на Благоевградска Бистрица срещу „Аква парка”.

На проверка веднага се отправи екип от специалисти от сектор „Опазване на околната среда”. „Констатирахме, че падналото дърво е с тънка и къса коренна система, която се е съобразувала с изхвърляните върху него боклуци. Паднало е под собствената си тежест”, обясни старши специалист „Озеленяване” Теменужка Христова.

На място пристигна екип с кран на общинското дружество „Биострой”, който извади дървото с цялата му коренна система. То бе нарязано и изнесено от района. Плажуващите край реката не скриха  удовлетворението си от бързата работа на общинска администрация. 

Ръководството на община Благоевград благодари за гражданката позиция и призовава при нередности, които са от компетентността на общината, да се сигнализира на телефон 073/ 88 44 34 или в стая 113 на община Благоевград.

 
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG