ТЪРСИ

Банско очаква Данчето Христова

Банско очаква Данчето Христова

И този август Банско ще бъде музикална дестинация номер едно у нас, защото за 17-и пореден път там стартира традиционният джаз фестивал. Йорданка Христова ще e сред специалните гости на събитието, което започва на 8 август и ще продължи до 13-и.Поп звездата излиза още първата вечер на открита сцена на площад "Н. Вапцаров" с музикантите от оркестър "София", които ще отбележат своя 50-годишен юбилей, пише "Стандарт". Ще има и дубъл на концерта им на 10 август. Камелия Тодорова и брас асоциацията "Комбо" с Михаил Йосифов, Велислав Стоянов, Милен Кукошаров, Борис Таслев и Борислав Петров всъщност откриват джемсешъна този ден. Гласовитата нюйоркчанка Же Сант заедно с китариста Евън Убиера, Кейли Пакетт на клавишните, барабаниста Коуди Ран и Алекс Миние на бас е веднага след тях.

Васил Петров и бигбендът Благоевград със солисти Кристина Палева и Мариана Костова започват джаз маратона на втория ден. Сред чуждите елитни музиканти меломаните ще чуят още и "Куба Станкевич квартет" от Полша с пиано, тенор и сопран саксофон, контрабас и барабани.

Любопитна подробност е, че заедно с американския вокалист Чайна Моузес и френския пианист Рафаел Лемоние ще прочвучи и саксът на Атанас Хаджиев. Българинът, освен виртуозен инструменталист, се увлича и по родния фолклор и микса му с джаза, така че ни очакват много приятни изненади в града под Пирин. Готините "Дърти пърчис" отново влизат в джаз купона с великолепните гласове на Амалия и Емо Минчев. Лайфът на Христослав Галилеев-Гальо, Николай Данев, Людмил Стойнев, Иван Лечев, Михаил Йосифов и Велислав Стоянов е на 12 август.

Тази година събитието представя джазмени и от Великобритания, Гърция, Бразилия, Германия, Унгария, Италия, Израел, Австрия. Основната програма ще върви винаги от 19 часа. Някои от артистите ще забавляват гостите на феста със свои участия в нощни клубове и сцени на открито. Водещият на фестивала Тома Спространов ще представя всеки ден филми за историята на джаза и легендарни звезди като Луис Армстронг и Ела Фицджералд.

Концертите са безплатни. През цялата фестивална седмица джаз ще звучи и през деня от различни камерни сцени, разположени в големи курортни комплекси и ресторанти. 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG