Започна ремонтът на парк „Ловен дом“, подземен канал свързва фонтана с алпинеума

Започна ремонтът на парк „Ловен дом“, подземен канал свързва фонтана с алпинеума

Възстановяването на едно от любимите места на поколения благоевградчани започна. Работници и техника вече са в парк „Ловен дом“, като според проектантите промяната от първоначалния вид на парка ще е незначителна. Стремежът на кмета Атанас Камбитов и общинска администрация е целият комплекс да върне някогашния си вид и блясък, без да бъде променяна неговата концепция и стил.

Над 7000 квадратни метра от „Ловен дом“ ще бъдат обхванати от ремонтните дейности. Едно от предизвикателствата пред специалистите е да възобновят ВиК и поливната система, а перла в короната на парка ще бъде шадраванът, който е замислен с доста атрактивна визия. Самото съоръжение ще бъде свързано с обновения алпинеум, след като се възстанови подземния канал, по който водата ще преминава.

Предвижда се алейното осветление да бъде напълно реставрирано в първоначалния му вид. Стилни паркови лампи ще осветяват всяка от алеите и стълбищата между отделните нива на парка.

Нова детска площадка ще бъде обособена пред досегашната обсерватория. Нови пейки ще заменят изпочупените останки от някогашните кътове за почивка на благоевградчани.

Работниците имат срок за завършване на благоустройствените дейности до началото на месец септември, когато обновеният парк ще бъде готов за първите си гости.  

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG