Благоевград подкрепи футболната си надежда

Благоевград подкрепи футболната си надежда
Снимка:снимка bTV
 

Първо пред bTV 18-годишната футболна надежда Вени-Дона Сърбинска изрече думи на благодарност към хилядите си приятели и почитатели.

Момичето остана пълно сираче, след катастрофа в Кресненското дефиле, при която загинаха майка му и малката му сестра.

След три операции, сега спортистката има нужда от пари за възстановяване, а в Благоевград продължава акцията по набиране на средства.

Част от статистиката

На 11 юли Вени става част от войната на пътя. Тя е един от деветимата пътници в микробус, пътуващ от Гърция за Благоевград. В Кресненското дефиле, обявено за най-рисковия пътен участък в България, бусът се удря в паркирал тир.

Загиват четирима. Сред тях - доцент Нина Сърбинска и една от дъщерите и. Другата, Вени-Дона е сериозно ранена. Преди дни момичето излиза от кома и... разбира, че е останала сираче.

Тя не стана пианистка

От дете Вени-Дона е на футболния терен. Звездата на благоевградския женски футболен отбор "Спортика" има десетки медали и купи с любимия клуб.

 

 
2110203585 snapshot
 
 
„Майка ми искаше да ме направи пианистка, не искаше да ме направи с бутонки така спортно момиче, мъжко момиче, искаше да си ме сложи с рокля и обувки, обаче видя, че не стават нещата и си ме остави във футбола”, спомня си тя.

 

Връщай се по-скоро!

След трагедията близките й са неотлъчно до нея. Пожелават й възможно най-бързо да се възстанови. „Колкото се може по-бързо да дойде в отбора, защото ни трябва, тя е много силен състезател, силен характер и знаем, че ще пребори всяко нещо, което и се стовари на главата”, уверен е треньорът Радослав Креснешки.

От катастрофата насам Вени претърпява три операции. Изпитва силни болки, които потиска с лекарства. Все още не чувства левия си крак.

След като се възстанови? „След това почвам с всичко, което ми беше преди: учене, футбол, мога ли да си ходя, всичко ще ми се промени, ще мога да си правя това, което искам – най- вече футбол, защото това ще ми си е заниманието и ще ми промени живота”.

Парти с кауза

Преди обаче да стъпи отново на терена, момичето трябва да се възстанови напълно. С кампанията по набиране на средства за нейната рехабилитация се е заел DJ Тишо МС. Видял снимка на Вени в интернет и си спомнил за своя най-добър приятел, загинал в катастрофа.

Започва да организира поредица от партита. Участниците обличат тениски с лика на момичето и получават коктейл с нейното име.

„Страшно много хора дойдоха на тези партита, оставиха кой каквото може, пари, никой не беше задължен, просто им обяснявахме на абсолютно всички за какво става въпрос. До момента от тази кампания, която аз я правя, са събрани около 12 500 лева, това става въпрос за седем дена”, разказва той.

Още не е ясно каква сума трябва за лечението на момичето – очаква се сериозната рехабилитация да продължи година. Парите, постъпили в сметката й могат да бъдат използвани само по предназначение.

Партитата в подкрепа на Вени продължават. Надеждите са през септември, с пристигането на студентите в града, акцията да е още по-успешна. /btvnews.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG