ТЪРСИ

Грък се гаври жестоко и обижда момичета в благоевградска пицария

Грък се гаври жестоко и обижда момичета в благоевградска пицария

Грък се гаври с момичета в благоевградска пицария, свидетелстват самите те в писма до медиите. Бизнесменът обиждал наемните работнички, а после не им плащал.В писмо до struma.com едно от момичетата разказва какво му се е случило в пицарията "Гранде Фууд" в Благоевград: 

"Здравейте, бих искала и аз да разкажа на какво бях подложена в пицария Гранде Фууд. В началото ме приеха и работех на смени. Слагаха ме и на касата и отзад. Преди няколко дни обаче Василис бе наредил на помощника си Вангели да работя за 4 часа само отзад. Миех и чистех, а Вангели постоянно дразнеше мен и колежките. Лично бях свидетелка как караше някои от момичетата да го прегръщат, постоянно им се натискаше. Направо се отвратих и от него.

Използваше нецензурни думи даже и пред клиенти. А като се ядосаше, веднага почваше да ме гони и да ме обижда от рода на-ти не можеш да работиш, какво момиче си ти. Защо не правиш нищо. А той само тормози момичетата. Мен ме изгони Василис и ми каза най-нагло, че мога само да мия и да ми плаща някакви стотинки, ако искам. Но аз няма да се върна повече при тези измамници.

Наскоро дойде едно момиче да си иска парите. Каза,че е работила само 15 дена, но е била нон-стоп там и си е вършила добре работата. А нищо не й дадоха. Една от колежките ми пък ми се оплака, че зa един месец получила само 60 лв., въпреки, че заплатата е 400 лв. И даже не се дава наведнъж, а днес 50, утре 100 и така до 400 лв. Името й е Натали.

Попитайте я и нея да ви каже и тя това, което ми каза. Всички се оплакват от Вангели и Василис. Озверели са, защото съдената закусвалня на Бакалов им е огромна конкуренция. А и още нещо. Докато още работех при тях,един ден Вангели ми каза, че съм почивка,защото щяли да правят ремонт на закусвалнята.

Излязох почивка. След около 1 седмица някъде, отидох в баничарницата да попитам Венгели дали да остана на работа, тъй като не ми се обади, въпреки, че бе обещал. Просто отидох да разбера защо се бави и ме държи в неведение. И тогава видях с очите си, че не са правили никакъв ремонт. Мястото си бе същото-мръсно, стените-мръсни, абе всичко си бе както преди "ремонта". И какво се оказа? Че този грък не само ме е излъгал, а даже не ми се обади да знам дали ще съм на работа или не ме иска. И се оправда, че не работя. Обиди ме и ме изкара луда.


А не виждаше как чистя и не сядам по цял ден, капнала от умора.Моля ви-не оставяйте тези хора на свобода. Взели са още невинни момичета които да мамят, че ще им плащат. А те горките се чудят как да живеят. Казвам ви-не работих много при тях-но смея да кажа, че тези гърци искат да преметнат младите, затова и такива взимат или си слагат техни познати нарочно, за да не са на загуба.

А момичетата работят, та се късат. Даже Натали е много вежлива и умна. Но който и да чуя,всеки казва, че Василис не плаща и гони. Защо не вземе някоя възрастна жена на работа? Казвам ЖЕНА, а не МОМИЧЕ. Защото смята, че младите са тъпи и по-лесно ще ги измами. И нали търси персонал? Защо тогава ме изгони и ме изкара, че съм ненормална? Защото аз разбрах игрите му-иска да му работят, но без да плаща заплати. Е, не може без пари хората да се трудят денонощно,а той само да си свирка доволно. Какво като е грък? И ние имаме същите права като него...Моля ви-махнете ги от града ни. Ще съсипят още млади момичета и в началото ще ги хвалят колко са добри, а после ще ги изгонят като улични кучета, както ме изгониха мен."

Репортерска проверка установи, че споменатата в писмото на Цвети, Натали е на 17 години, непълнолетна.

Инспекцията по труда работи много активно по сучая и се очаква скоро да бъдат оповестени резултатите от проверката. 

Коментари

  • 21.09.2014, 05:03
    evala pravq na takiva momiceta koito smelo izlizat i razkazvat samata istina.moqt basta e grak jiveq v balgariq i rabotq zastoto go nenavijadm.te si mislqt ce tuk balgarite sa tapi i mogat da si pravqt kakvoto iskat no ne stava taka.van ot BALGARIQ
    aleks
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG