Иво Карамански-младши проговори: Скъсах с тениса - ставам дисководещ, рапър и артист

Иво Карамански-младши проговори: Скъсах с тениса - ставам дисководещ, рапър и артист
Иво прави опити като диджей
 
Иво Карамански-младши е син на сочения за един от кръстниците на мафията у нас Иво Карамански. Младежът е роден през 1997 година от връзката на баща му с гимнастичката Нели Атанасова. Той беше една от надеждите в българския тенис. През последните години младши бе спечелил куп състезания. Тенисистът оглавяваше ранглистата в страната при 12-годишните, а по-късно - и при 14-годишните. Иво Карамански беше и държавен шампион на България при момчета до 12 г. Изненадващо за всички, които го познават, тези дни младежът се появи в ролята на дисководещ на младежко парти и обяви: „Късам с тениса, започвам ново начало!”.


- Иво, вярно ли е, че ще ставаш дисководещ?!
- Истина е. От няколко месеца се захванах сериозно с това. Реших да се занимавам изцяло с музика. Да си призная, всичко започна много случайно. С един мой приятел Пламен го решихме, но в началото не беше сериозно, беше просто едно хоби. Още на първото ми участие ми хареса и реших да се занимавам с музика по-сериозно, започнахме да правим и записи. И в момента пускаме музика и правим партита. 

- Значи ли това край на тенис кариерата ти? Все пак ти бе един от най-добрите тенисисти във всички възрастови групи до момента! Това ново начало ли е, или едното няма да пречи на другото?
- По-скоро това значи край на тениса при мен, защото аз вече не играя тенис. Освен това се контузих и нямаше как да тренирам доста дълго време. Не играя почти от началото на лятото. Имах проблеми с дясната ръка, която е основна в тениса. 

- Как приема хобито майка ти Нели Атанасова?
- Подкрепя ме, но това вече не е хоби при мен. Майка ми и Санди /съпругът на Нели Александър Сано – бел. ред./, и двамата, ме подкрепят напълно. Решили сме с Пламен да започнем да правим едно студио и в момента подготвяме документите, за да можем да стартираме. Живот и здраве, до няколко месеца смятам, че ще можем да го направим. Изцяло ние двамата с него ще си финансираме проекта, аз не съм искал пари от майка ми или Санди да ми дадат пари за това нещо. Просто искам да го направя сам. 

- Значи ли това, че искаш да станеш професионален дисководещ?
- Да, категорично! 

- Добре ли се печели като диджей?
- До момента го правя, без да ми плащат, просто набирам опит. Пускал съм на няколко места на приятели и не съм взимал някакви пари. Просто е било ей така, за купона, но за в бъдеще 

се надявам да ме оценят и да ми плащат

Главната идея е да има и изпълнители, а дисководещ да бъде по-скоро като допълнение. По-скоро работя не като диджей, а за набиране на опит.

- Като човек, живеещ в България, мислиш ли, че музикант може да храни къща?
- Смятам да, определено.

- Влиза ли в плановете ти да пееш? Знам, че баща ти Иво Карамански е обичал да пее?
- Ние по-скоро смятаме да правим хип-хоп музика. Това е нещо по-различно от пеенето, но пак... може да се каже.

- Явно си артистична натура, няма ли да опиташ да пробиеш и в киното? Все пак и в семейството ти има артист....
- Аз вече имам заснет един филм, който скоро ще излезе, даже днес ще ходя на премиерата му. Казва се „Виктория“ – на Мая Виткова филмът. 

- Каква е твоята роля във филма?
- Моят герой има доста важна роля, смея да кажа. Действието във филма се развива по времето на комунизма и се разказва за една майка, която ражда нежелано дете. Филмът разглежда сериозни проблеми и е много силен като послание. Разказва за живота на детето – момиче, което расте. Всъщност майката ражда дъщеря, която се казва Виктория. Аз съм детето, което е родено в същата стая по време на нейното раждане, но съм дете на другата майка и като пораствам, се навързват нещата на моя герой с Виктория. 

- Явно ставате приятели и гаджета като пораснете?
- Да, нещо такова. 

- Добър ли беше хонорарът, който спечели с участието си във филма?
- Хонорарът ми беше най-нормален. Не съм взимал някакви огромни пари. Все пак и това ми е първи филм, 

нямах опит... 

Надявам се ролята ми да е станала сполучлива. 

- Откъде дойде поканата за участие във филм? Съпругът на майка ти Сано ли ти помогна?
- Санди ми каза, че негова приятелка прави кастинг и ме пита дали искам да отида на него. Мисля обаче, че по-скоро се шегуваше с това предложение. Аз обаче го приех много на сериозно. Санди ми каза, че ще се снима филм и аз му отговорих, че искам. И аз взех, че отидох на кастинга. Имаше там още няколко момчета, горе-долу на моята възраст, явно обаче са ме харесали мен и ми се обадиха след няколко месеца, за да ми кажат къде да отида на втория кастинг. Отидох, четох реплики, караха ме още да импровизирам някакви неща, там каквито се правят на кастинга, и по-късно ми се обадиха, за да ми кажат, че съм избран за тази роля. 

- Ти си ухажвано момче, имаш ли си приятелка?
- Не. В момента – не.

- Една от сестрите ти се е омъжила и е родила дете, станал си вуйчо, успя ли да го видиш?
- Да, Ралица се омъжи. Видях бебенцето, много е сладко.

- Остава ли ти време за най-малката ти сестричка?
- Да, играем си от време на време. Тя скоро ще направи 5 годинки.

- Как гледат твоите сестри на другата ти кариера, артистичната?
- Подкрепят ме напълно. Радват ми се. 

- И все пак не съжаляваш ли за спорта, да се опиташ да се излекуваш от контузията си? От тениса може да спечелиш доста повече, отколкото като дисководещ?
- Да, така е, пък и никой не знае какво ще се случи в бъдеще. Засега музиката е на първо място. Иначе всичко друго в живота ми си е същото, само дето не тренирам тенис. 

Едно интервю на Живка АНГЕЛОВА
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG