Преглед на местния печат

Преглед на местния печат
  •  

В. „Струма“
Благоевградски адвокат назначен в екипа на руския гигант „Газпром“

Благоевградският адвокат Васил Васев направи шеметен скок в професионалната си кариера, след като бе назначен в юридическия екип на „Газпром“. Той започна работа в софийския офис на руския газов гигант след спечелен конкурс и едногодишно проучване.
Преценката на наблюдателите от Москва била, че благоевградчанинът е точно техният човек, който напълно отговаря на профила за работа при тях.

С подписка родители на шестокласници в Трето ОУ поискаха от директора М. Спасов промяна в учебната програма
С подписка-заявление до директора на Трето ОУ „Димитър Талев“ Михаил Спасов родителите на шестокласници поискаха промяна в учебната програма и разместване на часовете.
„Бихме желали да обърнете внимание на един важен аспект от обучението на децата ни. В учебната програма на 6-и „в“ класна повереното Ви училище часовете по български език и математика са последни. Нуждаем се от вашето съдействие, за да могат часовете по математика във вторник и сряда  и по БЕЛ в петък, които са последни, да бъдат преместени.“

Рожденичка тежка ранена в катастрофа на Е-79 след почивка в Банско-подарък от сина и снахата
Седем души, сред тах 6-годишно момченце, пострадаха в катастрофа между два автомобила   „Волво“ и „Фиат“ на главен път Е-79. Пътният инцидент стана вчера около 13.30 часа на 2 км от Благоевград в посокаСофия, при отбивката за кочериновското село Бараково, където в момента се извършват строителни дейности на АМ „Струма“ и пътят е преустроен с ново отклонение от международния път.

В. „Вяра“

Болничният шеф Ени Лефтеров и директорът на „Енергоремонт Бобов дол” Кирил Зарев вдигат хотел за милиони в Сапарева баня

Директорът на „Енергоремонт Бобов дол” Кирил Зарев и шефът на Медицински център ”Св. Иван Рилски 2003” ЕООД д-р Ени Лефтеров започнаха строеж на хотелски комплекс от категорията четири звезди със СПА център и център за балнеология. Двамата са инвеститори на мащабния проект, намиращ се между емблематичната баня и 103-градусовия гейзер.

 

36-годишният благоевградчанин Борислав Борисов счупи прешлени при катастрофа край Дупница

36-годишният Борислав Борисов от Благоевград катастрофира тежко край Дупница и беше приет със счупени прешлени в „Пирогов”. Инцидентът стана в 9 часа сутринта на изхода на Дупница. Колата на благоевградчанина била засечена от автомобила на водач от Пиперево, излизащ на главния път. Линейка на Спешния център в Дупница беше на местопроизшествието на 5-ата минута.

 

В благоевградския кв. „Грамада” събират подписка улицата край училището да носи името на семейството учители Стефан и Рут Цветкови

В благоевградския квартал „Грамада” започна събиране на подписи за преименуване на улицата, на която е разположено Четвърто основно училище „Димчо Дебелянов”. Подписката се организира по инициатива на директора на училището Илиян Чапкънов и е подкрепена от целия преподавателски колектив, десетки ученици и техните родители. Предложението е улицата край училището да носи името на семейството педагози Стефан и Рут Цветкови, чиито имена са свързани с един от най-светлите периоди в просветното дело на квартала.

 


Независимият кандидат-депутат Никола Вапцаров иска касиране на вота заради пропуски в протоколите на всички големи СИК-ове в Пиринско

Независимият кандидат за депутат Никола Вапцаров депозира жалба за оспорване на вота от 5 октомври. Издигнатият от Инициативен комитет Вапцаров е недоволен от преразпределението на мандатите за 43-тото НС. „Съгласно член 305 от Изборния кодекс сезирах Върховния административен съд, главния прокурор и президента за груби нарушения, допуснати в Благоевградски избирателен район. В жалбата си посочвам конкретни факти, свързани с пропуски в изготвянето на протоколите в почти всички големи секционни комисии в региона, като Гоце Делчев, Хаджидимово, Разлог, Симитли и Благоевград.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG