Продължава вандализмът в Благоевград! 4 пъти сменят лампите до Бачиново за седмица

Продължава вандализмът в Благоевград! 4 пъти сменят лампите до Бачиново за седмица

Областният център на Пиринско минава на LED осветление, обявява се обществена поръчка за изпълнение

 

По график се отстраняват повредите по осветителните тела в целия град, като няма да остане неосветен квартал, категоричен е кметът на община Благоевград Атанас Камбитов

 

 

Проблемите с уличното осветление също бяха обсъдени на днешната сесия на ОбС Благоевград. Градоначалникът д-р Атанас Камбитов припомни, че договорът на фирмата, поддържаща уличните лампи, бе прекъснат по нейна вина и от един месец друга фирма изпълнява тази функция. По график се отстраняват повредите по осветителните тела в целия град, като няма да остане неосветен квартал, категоричен е кметът Камбитов.

 

Основен проблем обаче се очертава вандализмът. Продължава постоянното чупене на осветителни тела в центъра и периферията на града. Градоначалникът подчерта, че само за 1 седмица 4 пъти са подменяни лампи по алеята за парк Бачиново.

„За 1 месец в Благоевград са подменени 300 счупени глобуси на улични лампи. Заради продължаващите вандалски прояви е засилена общинската охрана, като след Нова година се обмисля назначаване на още няколко служители към звеното“, добави градоначалникът Камбитов.

 

Той акцентира и на един от новите проекти в тази сфера в община Благоевград – LED осветлението. Идеята е целият областен център да премине на този икономичен начин на улично осветление.

„От тук насетне обявяваме обществена поръчка за изпълнение. Още от сега мога да кажа, че в условията на поръчката ще заложим нещо подобно на ESCO механизма. Иначе казано това означава, че ще изплащаме инвестицията с това, което икономисаме от ел. енергията. Задължение на изпълнителя ще е да изгради мрежата от осветителни тела изцяло за собствена сметка“, каза още градоначалникът Камбитов.

Станислава Христова, E79 N

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG