Слънчево в Югозапада, облаци само по долината на Струма

Слънчево в Югозапада, облаци само по долината на Струма

Днес над Западна България ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността над Софийското поле и по долината на река Струма. Над Източна България облачността ще се задържи значителна, без валежи. Вятърът от север-северозапад ще отслабне, в източните райони ще е все още умерен. Максималните температури между 5° и 10°, в крайните югозападни райони до 13°.

 

За Благоевград максималната температура днес ще е 9°, а минималната 0°, за Банско 12°/3°, Разлог 12°/3°, Дупница 8°/0°, Кюстендил 9°/0°, Перник 7°/1°, Гоце Делчев 13°/3°, Сандански 12°/3° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 12°, а минималните до 2°.

 

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за ноември - слабо ще се повиши.

Над планините в западната част от страната ще преобладава слънчево време. Над масивите от Източна България облачността ще бъде значителна, но без валежи. По билата ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 1°. 

Над Черноморието ще е предимно облачно, без валежи. Север-северозападният вятър през деня ще отслабне до умерен. Максимални температури на въздуха: 5-7°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG