ТЪРСИ

Преглед на националния печат

Преглед на националния печат

„Стандарт“

Реформаторите искат 5 области

Петима губернатори, но в най-големите области, са поискали реформаторите от Бойко Борисов. Десните притискат ГЕРБ за управители в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Това научи "Стандарт" от източници на "Дондуков" 1. Губернаторски кресла в Перник, Плевен и Монтана пък са пожелали съюзниците от АБВ. Те настояват в тези области и заместник-управителите да бъдат техни хора, съобщиха източници от партията.

 

Горанов: Няма сделка за Искров

Няма сделка за изпращането на шефа на БНБ Иван Искров в Черноморска банка, заяви финансовият министър Владислав Горанов. "Това, че сме отменили решение, взето от предишния кабинет, според което в Черноморската банка трябваше да отиде бившият главен секретар на МС Нина Ставрева, не означава, че пращаме Искров там", каза той пред бТВ вчера. Според Горанов, шефът на БНБ трябва да вземе морална позиция и да напусне поста.

 

„Сега“

Идеите за пенсионна възраст оголиха редиците в армията

Дебатите около отмяната на ранното пенсиониране на военните са довели до масово подаване на рапорти за напускане и оголване на редиците в десетки поделения в армията. Заради недостиг на военнослужещи Министерството на отбраната (МО) обяви най-сериозното от години набиране на офицери, сержанти и войници - за 2034 души.

 

Близо хиляда семейства не са взели детски заради отсъствия

951 семейства с общо 1030 деца не са получили детски надбавки заради натрупани отсъствия от децата им. Това показва справка на Агенцията за социално подпомагане, изготвена за в. "Сега". Това са санкционираните само за първия месец от старта на учебната година, защото данните от териториалните поделения на агенцията се обобщават към 25-о число на всеки месец съответно за предходния.

 

„Монитор“

Търсят 70 000 IT специалисти

IT секторът може да осигури работа на още 70 000 кадри, твърдят от бранша. „В момента в сферата работят около 30 000 души, но заради бързото му разрастване непрекъснато се търсят нови служители.

 

Депутатите с фейсконтрол преди работа

Народните представители минават през строг фейсконтрол преди работа за облеклото, с което са избрали да коват закони, научи “Монитор”. Шефовете на парламентарните групи следят изкъсо избраниците в редиците си да влизат в пленарната зала в подобаващ вид. ГЕРБ, РБ и БДЦ са най-строги в изискванията, като и трите групи имат вътрешни правила за стила на законодателите.

 

„Преса daily“

И 2015 г. може да е нулева за еврофондовете

След като тази година остана нулева за европейските фондове (за втория програмен период 2014-2020), подобна опасност ни заплашва и през 2015-а. Според вицепремиера Томислав Дончев ще се прави всичко възможно черният сценарий да не се сбъдне.

 

“24 часа”

Гонят НДСВ от "Врабча" 23, АБВ я иска, дават я на НАП

Сградата на ул. "Врабча" 23 в София е най-желана за централа от партиите. НДСВ отказва да освободи държавния офис, който заема, ЗНС на Румен Йончев и АБВ на Георги Първанов искат да се нанесат там, а Министерството на финансите - да настани НАП, научи "24 часа".

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG