ТЪРСИ

НАЦИОНАЛЕН ПАРК "ПИРИН"

НАЦИОНАЛЕН ПАРК

Във връзка с провеждането на третата Работна среща на експерно ниво (26.11.2014 г.) и Семинар със заинтересованите страни и Обществения консултативен съвет към Дирекция „Национален парк Пирин“ (27.11.2014 г.), и излезналите в някои медии публикации, Екипът за разработване Плана за управление на Национален парк „Пирин“ уведомява, че всички материали, вкл. от провежданите до този момент срещи са качени на официалната страница, специално създадена за  разработващият се План, от фирмата Изпълнител „Пролес Инженеринг“ ООД - www.pu-pirin.com. Други публикации извън тези, коментари и мнения, за работата на експертите разпространени в медиите, от други източници, не оговарят на фактите.

 

Днещната работна среща на експерно ниво и Семинарът със заинтересованите страни и Обществения консултативен съвет към Дирекция „Национален парк Пирин“ са на тема „Представяне и обсъждане на Част 1: Описание и оценка на парка – Трети модул във връзка с разработване на План за управление на Национален парк „Пирин“ за периода 2014 - 2023 г.“, включваща разделите – Характеристика на абиотичните фактори, Биологична характеристика, Културна и социално – икономическа характеристика и Първа оценка.

 

Подчертаваме, че в момента не се провежда Обществено обсъждане (предстои на 24.07.2015 г), не се обсъжда никакво зониране, строеж на 333 км. писти, 113 км. лифтове и изсичане на гори на територията на Национален парк „Пирин“.

Паркът е зона с изключително биологично и ландшафно разнообразие, което е предмет на ПУ на НП “Пирин“ и ски зоната в района на Банско е само малка част от него и на този етап дори не е обсъждана. 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG