Човекът без лице се избави от тумора

Човекът без лице се избави от тумора

Животът между този и онзи свят, който води вече 23 години Петър Железов от Шумен, няма изгледи скоро да стане розов. Страдалецът, известен като Човека без лице, се избави от тумор, но го сполетяла нова беда - изобилие от гнойни рани по корема, причинени от инфекции от собствените му изпражнения, пише "Уикенд".От началото на тази година пикочният мехур и дебелото черво на Петър функционират извън тялото му. Това се налага заради серия от операции за отстраняване на тумори по тях. 

На 6 ноември миналата година Петър, чиито жестоки проблеми със здравето тръгват след нескопосано изваден кътник преди 23 години, се подлага на операция във Варна за почистването на пикочния му мехур от туморно образувание с размери 8 на 6 см. Скенерът обаче открива и рак на дебелото черво. Два месеца по-късно Железов ляга отново на операционната маса, този път в онкоболницата в Шумен. Интервенцията минава успешно, но не съвсем. На следващия ден се налага нова операция, тъй като останките от пикочния мехур изпускат урина в коремната кухина. За да спасят пациента, лекарите вадят уретрата, и дебелото черво навън. 

През пролетта обаче Петър започва да пикае кръв. Оказва се, че бъбреците му не фенкционират правилно вследствие на все още останали туморни разсейки. През юни специалистите в морската столица отново отварят Железов за доизчистване на раковите образования. "Петър се посъвзе, започна да се храни, качи някой и друг килограм. Точно се зарадвах, че най-накрая мъките му ще свършат...", разказва патилата на шеменеца съпругата му Милена. 

Мястото на корема на Петър, през което в момента функционира отделителната му система, се възпалява от бактериите в собствените му изпражнения. "Най-лошото е, че раните не могат да зараснат и стават все по-големи. Спасението е дебелото черво да се прибере на мястото му, но за една такава операция са нужни поне 7-8 хиляди лева, която засега не можем да си позволим. Търсих помощ от социалните, да ме назначат като личен асистент на съпруга ми, за да получаваме за това някакви помощти, но ми казаха, че е невъзможно. Според тях общата сума от 205 лева, които Петър получава от държавата за първа степен инвалидност, и 35 лева детски за дъщеря ни Детелина, е крайно достатъчна сума, за да живеем тримата и да се лекуваме", разочарована е от системата Милена Железова. 

Шуменецът се надява и на подкрепата на сънародниците си, които могат да му помогнат финансово на следната банкова сметка: 
Петър Баев Железов, Банка ДСК, клон Велики Преслав, код: 30027044, в лева: 1031508469, в евро: 18321-315084003

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG