Албена Вулева: Майка ми ме ожени, сключих брак с мисълта да се разведа колкото се може по-бързо

Албена Вулева: Майка ми ме ожени, сключих брак с мисълта да се разведа колкото се може по-бързо
Албена като малка с майка си Людмила Захажаева
 
Албена Вулева е едно от най-ярките и противоречиви лица в шоубизнеса. В миналия брой тя разкри задкулисието на отминалия „ВИП брадър“, а днес повдига завесата над личния си живот и войните си със звездите.
- Предаването на Николета Лозанова е спрягано за едно продължение на „Сигнално жълто“… 
- Опитва се, гледала съм два-три репортажа, но опитите са неуспешни. Тук не говорим за самата Николета Лозанова, зад нея стои някакъв екип, който не е способен. Към самата Николета нямаме очаквания, защото тя няма капацитет. Взели са я за лице, но и с това не се справя добре. Не смятам, че някой може да повтори „Сигнално жълто“, защото се искат много качества. Въпреки че предаването е в лекия жанр, то се базира на много голяма доза чувство за хумор, за което трябва да имаш достатъчно интелект, трябва си остроумие и много, много други качества, които са рядко срещани. Не виждам някой да има капацитета, за да може да направи такова предаване. 

Мен също ме снимаха в предаването на Николета, но беше всичко доста трагично. Такова съчувствие изпитах към безсилието на този екип, че ако друг път решат така да правят материали за мен, по-добре да ми се обадят и да им напиша аз текста, да им направя репортажчето и да излезе някак си по-атрактивно. Жалка история! Въпреки че е в лекия жанр, искам да ти кажа, че изобщо не е лесно да се направи такъв репортаж. 

- Истина ли е, че ще вземеш мястото на Венета Райкова като водеща на „Горещо“? А друго предаване обещавали ли са ти от Нова телевизия?
- Не, не, не! Нямам никакво намерение да сядам на стола на Венета Райкова. Тя, също като Антон Стефанов, за 20 години никак не е мръднала в развитието си, да не кажа, че отива на по-зле. Възрастна жена да се занимава с махленски клюки на ученическо ниво... резилно е да се задават на такова ниво въпроси! Смятам, че за човек на нейната възраст това не е най-подходящото занимание, или поне да го прави малко по-качествено, но, доколкото виждам, май не може. И май затова са я изхвърлили от „Горещо“. Правилно! Аз нямам намерение да се занимавам с жълти предавания на този етап, а ако реша в даден момент да водя или да продуцирам такова нещо – то непременно ще бъде много остро, интелигентно и в съвсем друга стилистика. 

Венета има някаква неприязън към мен 

тя на мен ми е напълно безразлична. Аз въобще бях забравила, че съществува, сега ми напомниха за нея с едно включване от изповедалнята. Преди много години сме работили заедно в една и съща телевизия, сега тя какво се е стреснала от мен… Нямам идея какво иска жената – нито може да ми се намаже на малкия пръст, нито на интелекта, нито на образованието, на нищо. Излишно е от нейна страна даже да се обажда. Може би е чула и тя слуховете, че ще ставам водеща на „Горещо“, и се е притеснила. Но то си е притеснително - тя е жена с доста ограничен потенциал в журналистиката, абсолютно всеки би могъл да седне на нейния стол в „Горещо“ и да я замести. 

С Нова телевизия нямам абсолютно никакви договорки, нищо общо нямам с тях. Във „ВИП брадър“ си участвах просто като участник със силата на договора, нямам никакви договорки извън формата. На мен ми е все едно в коя телевизия се намирам, стига да мога да работя свободно и да не ми се бъркат в работата. Обичам да съм си самостоятелна, аз да си ръководя нещата и да бъда добре платена. 

- Говори се, че след предаването „Сигнално жълто“ са ти се затворили много врати, тъй като си „оплюла“ доста от популярните личности…?
- Какви врати да ми е затворило?! Аз водих „Сигнално жълто“ осем години, след това съм водила друго предаване по ТВ7, след това съм била редакторка по същата телевизия, в момента водя собствено предаване по Евроком – никой никакви врати не ми е затворил! Това, което искам, си го правя. 

На мен тези популярни личности са ми изключително безразлични. Нямам намерение да си дружа с тях, даже сега, като ги видях във „ВИП брадър“, се оказа, че са 

още по-жалки, отколкото ги представях в „Сигнално жълто“

Аз даже добре съм се изказала за тях. Това са едни безкрайно прости, ниско интелигентни, ограничени, комплексирани, страхливи мухльовци. Аз от тези хора вътре, 99% от тях съжалявам, че съм ги видяла. Разочаровах се още повече от тях. Малко им беше „Сигнално жълто“, още по-зле трябва да се говори за тях. Те трябва да се радват, че са се докоснали до мен.

- Виждам те, че доста развълнувано и с носталгия говориш за „Сигнално жълто“ – не си ли се се замисляла да го върнеш на екран? 
- Много хора ме питат и вече започнах да се замислям дали да не го направя под някаква форма, ако ще, да го продуцирам просто, да го правя и някой друг да го води. След като толкова много обществото има нужда и желание, ще си помисля, да ти кажа. Щом ме притискат обстоятелствата, значи трябва да го връщам вече.(смее се) Виждам, че т.нар. звезди имат страх от такова предаване и когато са коментирани, започват да се държат по един малко по-приятен начин. Ето, след участието ми във „ВИП брадър“ се наплашиха, че може да тръгне такова предаване, и ти виждаш за какво мазнене става на въпрос – Кучкова се изказала положително за мен, Кали се изказала положително... - това всичкото е продиктувано от страх. Вътре постоянно ме подпитваха и си мислеха, че съм влезнала да събирам материал за свое жълто предаване. След като това нещо ги кара да държат някаква форма на благоприличие, може би имат нужда от такъв символичен камшик, за да ги държи в рамките на нормалното. 

- Получавала ли си заплахи от „жертвите“ в предаването? 
- Ооо, милиони пъти! Аз няколко години ходих с много засилена охрана дори, които буквално ме взимаха от вратата вкъщи и по цял ден бяха с мен. Имаше много заплахи по телефона, пред телевизията са идвали, чрез познати са ми предавали… Аз още когато тръгнах да правя предаването, ми беше ясно, че това ще стане. Първата заплаха я получих още с първите епизоди на предаването и веднага се сдобих с охрана. 

В лице никога никой не идва да се разправя с мен, изключвам разправията сега с Въргала в Къщата и случая със Слави Трифонов, който ме заля с бира преди години. 

- Слави Трифонов също осмива доста хора в предаването си, но тогава май се беше обидил от твой репортаж. Какво се случи? 
- При него беше друго, защото до този момент беше единственият, който си позволяваше да осмива, и изведнъж се появявам аз и моето предаване! Една година след като вече имаше „Сигнално жълто“, отидохме на един фестивал в Албена и аз за първи път се появявах пред толкова много хора и журналисти. На всички им беше интересно, че ме виждат, че съм там, и имаше един смут около присъствието ми, и Слави малко изревнува, че вниманието не е съвсем към него. Това му беше на него проблемът. До този момент само той си позволяваше да коментира останалите и изведнъж се появявам аз и почвам да коментирам всички, че дори и него го правя на две стотинки. Много му се беше насъбрало на човека и ме заля с бира. Беше голямо парти на едни порно канали и присъстваха над 30 човека. Още със сядането ни с екипа на една маса, той се появи изневиделица с една огромна халба бира и с всичка сила ми я изля в лицето. Грозна случка беше, тогава ми изхвърчаха очила, шапка. Аз не можех да си отворя очите, така се стичаше… Дохвърчаха цялото „Ку-ку бенд” и започнаха да псуват и крещят. Моята охрана ми наведе главата под масата, защото Слави е бил замахнал с халбата да ме удари. Дойдоха охраните на Трифонов и целия оркестър и станаха около 40 човека, а ние сме 6. Охраната ми реагира много бързо и буквално ме извлече навън. Качихме се в колата и онези също 

тръгнаха с някаква кола да ни преследват

по баирите на Златни пясъци и Албена. Добре че ни изгубиха някъде. 

На другия ден ходих да подавам жалба срещу него в полицията, която по незнайни причини беше затворена и жалби не можеха да се подадат без шефа на районното, който е не знам си къде... Кметът на Албена дойде да ми обяснява, че ние трябва да си тръгнем от курорта моментално, иначе Слави Трифонов щял да си тръгне, което не знам каква връзка имаше. Големи циркове! С големи трудности си подадох и жалбата в полицията. Водихме дело с него 3 години, но аз така се разсеях, за съжаление, бях заета с предаването и се предоверих на адвокатите. Изтече една давност и делото се прекрати. На практика не успях да го осъдя, което си е изцяло по моя вина. Трябваше малко по-сериозно да се отнеса, аз го оставих на самотек тоя процес. Но си получи заслуженото – 3 години се влачи по съдилища, доста се шумеше тогава, така че си получи публичното порицание. 

- Докато беше в Къщата, отново се зашумя за прословутата кражба в един супермаркет… 
- Ох, тая кражба я развяваха толкова време! Първо, няма никаква кражба и това го разнася един човек, който с лъжливи информации припечелва. 

Това е Ивайло Крачунов и цялата му кариера се гради на лъжливи информации

Той излъга и за здравната министърка, че била на някакъв плаж, същият случай е и моята кражба. Той е такъв човечец, който ходи и си измисля някакви истории, може би трябва да го осъдим и него. Хубаво е да се каже, че публикациите на този Крачунов трябва да се четат с ясното съзнание, че са пълни лъжи. Бях склонна едва ли не да обвиня хипермаркета тогава, но то се оказва, че този ги разнася тия истории. Не знам защо така не работят професионално тези хора! Хубаво е в тази професия малко от малко да стъпваш на някаква истина. Но ако много продължава да разнася тази история, аз не съм толкова добродушна като здравната ни министърка, освен това съм юрист по образование, и мога много лесно да му фрасна една жалба. Но ако продължава на мой гръб да си печели хонорарите, ще му дойде редът. 

- Във „ВИП брадър“ успя все пак и ти да издадеш нещо за себе си и личния си живот, а именно - за първия ти брак, когато си била още на 18 години. Какво се случи тогава, от думите ти в Къщата излезе, че майка ти стои в основата на тази сватба...?
- Така си беше, да ти кажа. Майка ми е човек с по-традиционни възгледи и малко и беше трудно да възприеме, че излизам с човек, който е по-голям от мен с 15 години. Виждаше се логическото продължение на тази връзка да бъде един брак и тя провокира събитията да се случат в тази посока. Аз наистина 

не исках да се женя 

но понеже бях много малка, бях и притеснена, и не смеех да кажа, че не ми се иска особено. Ожених се с мисълта да се разведа колкото е възможно по-бързо. Общо взето така и направих. Животът ми не се е повлиял по някакъв особен начин след този брак, даже бях забравила за този случай. Майка ми държеше на него, тъй като си е мислела, че така е по-добре за мен, с добро го е мислила жената. Мисля, че и тя от тогава си е взела бележка и това беше последното й намесване в мои лични неща. Никой няма да живее живота ти вместо теб. 

Аз не поддържам връзка с бившия ми мъж, абсолютно нищо не знам за него. Малко след брака сме се чували по някакви поводи, но сега вече не. Разводът беше нещо естествено, защото това не бяха никакви отношения. Аз не влезнах с желание в тази връзка, това се усещаше и от него, и нямаше признаци ние да вървим като някаква двойка. Аз бях по-водещата фигура нещата да тръгнат към раздяла, защото 

започнах паралелна връзка 

за която той разбра и се обиди. Но не смятам, че е била толкова голяма изненада за него, защото не сме имали кой знае колко топли отношения. 

- Наистина ли не искаш да имаш деца, или това са малко преувеличени думи? 
- В момента не искам да имам деца. Не мога в бъдеще да кажа, човек в този живот не може за нищо да се зарича. Да кажем, че не ми е рано, но не искам да имам деца. Не се виждам в момента с дете, не мога да се заричам дали това няма да се промени. По никакъв начин в момента не се виждам в тази роля и не изпитвам никакво вътрешно желание да се раздундуркам с някакви деца, да се занимавам с пелени, не ми е това въобще в главата и в интересите. 

- Това означава ли, че не обичаш децата?
- Аз нямам толкова чест контакт с децата, че да кажа дали ги обичам или не. Не мога категорично да кажа, че не ги обичам, но не мога да кажа, че и безкрайно много се умилявам, като видя дечица. 

Безразлични са ми

Не съм от хората, които като видят бебенце, му се радват, но ако има симпатични дечица, са ми много приятни да си поговоря с тях. Но пък има някои, които са ми неприятни и ги смятам за зле възпитани, противни и кресливи. 

- Какво можеш да кажеш за новите участници в „Биг брадър ол старс“? 
- Виждам една Катето Евро, която много ме изненадва с поведението си, тъй като сме я гледали в други нейни участия, освен това има репутация на съвсем друг човек – скандалджия, отдал се на алкохола, много по-шумен, по-експресивен. Дали тук го играе на кротката баба, дали смята, че това е печеливша стратегия – представя се в някаква странна светлина и хората долавят този фалш и неестественост. 

Очаквах Тодор Славков да е по-забавен, но и него го мъчи някаква депресия. Китаеца ми харесва, въпреки че влезна с някакви заявки да опровергава своето гей минало. Не съм сигурно доколко ще успее в тази насока. Но не е толкова важно дали е гей или не, по-важното е, че като човек ми изглежда положителен герой, обран е, не е в никаква крайност в поведението си, харесва ми като играч и бих казала, че ми е сред фаворитите за спечелването на наградата. В крайна сметка неговата сексуална ориентация не е толкова важна, ако на него му е необходимо да си чисти имиджа за нещо – да си го чисти, но защо да не си кара живота като гей. Има си съпруга и дете, отчел се е в тази насока. 

Публиката много симпатизира на този Емо Каменов, но на мен тази неандерталщина ми идва малко в повече. Говори се, че това бил някакъв негов образ с този диалект, не знам дали е печелившо да го играе такъв 

непоръбен Бай Ганьо

Това не е социално приемливо поведение. По-скоро това е нещо, което не трябва да се толерира, културните образи са за предпочитане. 

При Петя Буюклиева е страшна история! Тя няма правилна преценка за собствената си тежест като известно лице в обществото. Тя нито е толкова популярна, нито е толкова голяма звезда, нито е толкова значима, колкото тя за себе си мисли. Обществото не я приема така и това разминаване я прави доста смешна. Освен това тя визуално с тези перуки, мигли и дрехи придобива образ на комедиен актьор от куку-руку. Но пък за шоуто тя е забавна и ако я изкарат нея, другите са много заспали. Няма да има какво да гледаме. 

Трифонов е типичен представител на провинцията, абсолютно нищо интересно. 

Пламена е една женичка, която не виждам да има качества в нищо. Била е фолкпевица, но аз една нейна песен не съм чувала, не я знам отникъде. От предаването разбрах, че има такова същество, и не смятам, че след края на формата ще тръгне нанякъде. Виждам, че интелектуално никак не е добре, не я чухме и да пее до този момент, на външен вид е пълна трагедия. 

Бони си е класическа циганка – лукава, хитра и лицемерка. След нашия сезон народът стана ужасно чувствителен на тема лицемерие и фалш. Припознаха в нея Кали, това на нея й изигра много лоша шега. Хората много намразиха Кали от нашия формат и сега видяха продължението на Кали. Хорската омраза, която Кали натрупа, я отнесе Бони и я изгониха първа от шоуто. Но я намирам за една идея по-интересна от Кали. На мен щеше да ми е интересно да я гледам още малко във формата, но ето, че като ти се лепне едно такова клеймо и отнесе негатива на Кали. 


Едно интервю на Красимир КРАСИМИРОВ
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG