Със 150 делегати, Винената партия проведе поредния си конгрес

 

XVIII-ти редовен конгрес проведе единствената и регистрирана в страната Винена партия, съобщаваБГНЕС. Тя е основана на 20 декември 1996 година в село Черниче, община Симитли, неин несменяем председател и до сега е Иван Лулейски. 150 делегати побра ресторант "Пирин" в Симитли. Най-многолюдна бе групата на делегатите от Бургас, в морския град партията провежда извънредните си конгреси. Останалите делегати бяха от Шумен, Благоевград, Симитли, Черниче, Кресна, петричкото село Чучулигово и други населени места.

 

На конгреса присъстваха представители и на благоевградското сдружение "Ние жените", коалиционен партньор на Винената партия.

 

Конгресът започна с малък "процедурен" гаф. Към 18.30 започнаха да пристигат първите делегати, а виночерпецът Недко Косов все още не се бе появил, което наложи първите гости да посреща лично господин председателят Лулейски.

Малко след това пристигна и виночерпецът Косов. Той закъснял заради трудното закичване на калпака със здравец и китки, както и на медалите и ордените от различните фестивали. Косов е самодеец, осъзнал грешката си бързо-бързо с председателя напълниха бъклицата с вино. От нея отпиваше всеки влязъл в конгресната зала. "Живи и здрави и Бог да ни пази", благославяше отпиващите от бъклицата виночерпецът Косов.

След като се настаниха по определените им места, делегатите започнаха на ракия. За да им влиза по-гладко после виното.

 

Дневният ред на конгреса, състоящ се от три главни точки, започна с внасяне на националния трибагреник, знамената на ЕСи партията. Знаменосците влязоха в конгресната зала под светлината на запалени фойерверки. След това всички делегати, станали прави, изпяха химна на организацията "Винена е нашата партия".

"През тези пълни 18 години партията ни се утвърди като партия с ново мислене, носител на уникална българска духовност, пазител и съхранител на славните ни традиции, партия с принос към политическото многообразие в страната-партия, носител на човешка добрина и други добродетели", каза в словото си пред делегатите председателят Лулейски. 

 

Според него божествения еликсир, преминал през стадиите на бурната и тиха ферментация, не само е дал името на партията, а е и нещото, което прави магията, сближава, събира и ги прави по-добри.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG