Нароченият за наркобос на Югозапада Васил Маникатов: Приготвиха буркан с лед да пращат пръста на жена ми

Нароченият за наркобос на Югозапада Васил Маникатов: Приготвиха буркан с лед да пращат пръста на жена ми

Нароченият за наркобос на Югозапада Васил Маникатов от Сандански проговори в от затвора и разказа любопитни подпобности около отвличането му от бандата на Килърите. Преди това 56-годишният санданчанин се върна назад в годините и каза, че е работил всякаква работа - бил е сервитьор, барман, таксиметров шофьор.В ефира на Нова телевизия той разказва как е започнало всичко. Според прокуратурата през 90-те години Маникатов контролирал канал за хероин за Гърция. Бил е заловен и екстрадиран в южната ни съседка, където е осъден на 12 години затвор. Връщат го в затвор в България, където излежа 9-годишна присъда. Сега искат да излежи още 3 години, за което той не е съгласен.

Излежах си присъдата от 9 години. Вярно, имат ме за наркобос, бях се поувлякъл по наркотиците за година-две, но всичко свърши", каза Маникатов.

През 2008 година има подозрение, че докато е в затвора върти канал за наркотици. Бандата на Килърите забелязва , че семейтвото му живее охолно, не е лишено от нищо и го отвлича. Похищението става, когато Васил бил на работа извън затвора, което било обичайно.

Той си спомни: Затвориха ме, мислех,че са полицаи, ще ме закарат за Черни връх, ще се посмеем и ще ме върнат. Но не стана така. Искаха откуп много пари, дори и да имах, на тях ли да ги дам. Казвам им, че нямам пари, а те - ще намериш. Приготвиха ме да отрежат пръста ми, дори упойка ми биха, но след това размислиха като обещах, че ще намеря сумата. Буркан с лед приготвиха да пращат пръста на жена ми. Убеден бях, че няма да ме пуснат жив. Целият бях окован, ръцете, краката, като куче, една кофа имаше за тоалетна.

Очаквах помощ от Галевите, да помогнат да ме освободят. Чрез друг човек, аз тях само няколко пъти съм виждал.

Така беше. Отвлякоха ме, а после властите ме обвиниха в опит за бягство. Не ми се вярва Алексей Петров да е замесен в отвличането ми, той за тия пари няма да се занимава. Но има шапка над Килърите, има замесени полицаи в цялата схема.

1 година мислеха,че аз съм избягал. Сега виждам хора от Килърите по коридорите, разминаваме се.

Вече съм излязал от играта. През живота си не съм топил никого, не съм имал канал, за да ми вземат канала.

Мислех, че съм безсмъртен и недосегаем, но в затвора разбрах,че не е така. Заведенията и парите ни изядоха главите. А на Галеви не завиждам, цял живот ще са емигранти", заключи Васил Маникатов.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG