Бизнесмен пробва да удуши общински съветник

Бизнесмен пробва да удуши общински съветник

Собственикът на фирмата СД „ЦЕКИ-Захариев и сие” Марин Захариев нападна и се опита да удуши общинския съветник от БСП в община Ботевград Христо Якимов. Екшънът се разиграл по време на заседанието на общинарите пред очите на кмета на града Георги Георгиев.Причината за атаката на частника са факти, изнесени в писмо до всички официални институции в България от всички общински съветници в Ботевград с изключение на ГЕРБ и Реформаторския блок. В писмото съветниците сигнализират за редица нарушения в общината, част от които са свързани с дейността на фирмата на Захариев, който е роднина на кмета Георгиев.

Разярен от сигналите, Захариев нахлул по време на заседанието на Общинския съвет заедно с трийсетина роми, за които твърдял, че са негови работници, нахвърлил се върху Якимов и започнал да го души. Колегите му успели да извикат полиция, която разтървала спорещите, но не арестувала никого. Инцидентът бил заснет от камери. Общинските съветници се обадили и на депутата от БСП и зам.-председател на парламентарната група на партията Корнелия Нинова, която веднага тръгнала за Ботевград.

Пред БЛИЦ Нинова разказа, че когато пристигнала там, нападателите били изведени и страстите успокоени. Но от много време сигнализира за нарушения в управлението на общината, тъй като срещу кмета Георгиев се водят много раследвания въз основа на констатации на Сметната палата и НАП.

Нинова е потресена и от днешното решение на общинския съвет заседанията му да бъдат закрити за граждани и медии. Аргументът бил, че медиите наблюдавали какво решава съветът и пишели каквото си искат, а журналистите клеветели и лъжели. Освен това наложилите ембаргото върху заседанията на общинския съвет в Ботевград се мотивирали и с това, че в Народното събрание нямало журналисти. По груби данни в българския парламент са акредитирани почти всички медии и над 300 журналисти, които ежедневно са там и отразяват работата на депутатите. 

Всички общински съветници с изключение на ГЕРБ и РБ са написали гневна декларация за последните събития и решения на Общинския съвет в Ботевград. А Корнелия Нинова заяви пред БЛИЦ, че още утре ще сезира две парламентарни комисии за тях – за гражданските права и за медиите, и ще настоява за бързи мерки срещу неправомерните решения на общинарите. 

Коментари

  • 26.03.2015, 04:10
    е, нали не е успял!
    Се кроту се благо
  • 26.03.2015, 04:09
    При ГЕРБ е така: кражби цигани и бой! Кметът на Ботевград е абсолютен престъпник, но...е от ГЕРБ. И е мангал.
    Ясно
  • 26.03.2015, 04:07
    Я не издребнявай и ти ! Благоевград, Ботевград... Няма и 200км. разстояние...
    Ivan Stoqnov
  • 26.03.2015, 04:07
    БОТЕВГРАД, НЕ БЛАГОЕВГРАД, г0спода информатори!
    GOS
  • 26.03.2015, 04:05
    В случая въпросния общински съветник се опитва САМ да ракрие схема за опорочени общински поръчки м/у кмета на Ботевград - Ту'лата и местния бизнесмен. Казвам САМ, ако имаше Държава, то трябваше Георги Георгиев - Ту'алата (баша на Дидко, който избяга от ГЕРБ при Бареков миналото лято) отдавна да е в затвора.
    Дебелия
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG