Благоевград разцъфва пролетно

Благоевград разцъфва пролетно

Започна пълното облагородяване и преобразяване на Благоевград. По нареждане на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов до великденските празници Благоевград ще придобие европейски вид. От седмици служители на общинската фирма „Биострой” почистват тревни площи, прекопават и оформят градинките, садят цветя, подрязват и декорират храстите. Боядисват се всички саксии в Централна градска част.

 

 

 

 

 

Предстои един от най-светлите християнски празници „Възкресение Христово” и хиляди хора ще се стекат в храмовете. Те също ще бъдат изчистени и облагородени с цветни алеи. Площите в гробищните паркове също ще бъдат разчистени и оформени. Пейките в града също ще бъдат боядисани и освежени.

Част от районите, които ще бъдат приведени в приветлив вид за жители и гости  на града са около хотел „Волга”, Джамията, градинката около V СОУ „Георги Измирлиев”, Регионален исторически музей, Общински младежки дом, зелените площи около кръстовището на бул. „Св. Св. Кирил и Методий” с ул. „Илинден”, междублокови пространства, ще се подменят кашпите по бул. „Св.Св. Кирил и Методий” и ул. „Братя Миладинови” до пл. „Георги Измирлиев”, алеята покрай градската градина, входовете и изходите на Благоевград.

 

Това е поредна стъпка на кмета д-р Атанас Камбитов и неговия екип да направи града приветлив за гражданите, туристите и да привлече бизнес партньори, които да инвестират в областния център на Пиринско като един от най- бързо развиващите се градове в последните три години.

 
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG