ТЪРСИ

Ивет Лалова се дипломира днес в ЮЗУ

Ивет Лалова се дипломира днес в ЮЗУ

578 абсолвенти получиха дипломите за успешно завършено висше образование от Правно-историческия факултет на университета

 

Лично министърът на правосъдието Христо Иванов връчи дипломите на отличниците

 

 

 

 

 

Звездата на българската лека атлетика Ивет Лалова е сред завършващите Правно-историческия факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски“. Днес родната лекоатлетка получи дипломата си, след като завърши Международни отношения в благоевградския ВУЗ.

„Много съм доволна от времето, прекарано в университета. Преподавателите са на световно ниво и наученото тук е приложимо не само в границите на родината, но и извън нея”, сподели специално за Е79news Ивет Лалова.

 

Атлетката бе категорична, че най-трудният изпит през годините е бил държавният, но след успешното му полагане продължава да учи в ЮЗУ магистратура. Появяването на Ивет Лалова сред абсолвентите предизвика фурор в залата. Десетки успяха да се доберат до нея и да се снимат за спомен.

На тържествената церемония днес завършващите с отличен успех най-големия факултет в университета получиха дипломите си лично от  министъра на правосъдието Христо Иванов. По традиция отличниците получиха и плакет от ректорското ръководство на Югозападен университет за доказаните високи резултати в процеса на своето обучение.  Всички 578 абсолвенти бяха поздравени и от декана на Правно-исторически факултет проф.д-р Габриела Белова.

 

„В навечерието на 10-годишнината от присъединяването на България към ЕС, знайте, че именно вие сте бъдещето на страната, вие сте хората, които ще направляват съдбините й. И не забравяйте, че правото не може без морал, а върховенството на закона е в основата на всяка добре функционираща демокрация”, обърна се към абсолвентите  проф. Белова.

 

Тази година за първи път с най-висок отличен успех в специалност „Право” е студент-чужденец от Босилеград, Сърбия. Дипломи за висше образоване получиха абсолвенти от специалностите „Право”, „Международни отношения”, „Публична администрация”, „Европеистика”, „История” и „Връзки с обществеността”.

 

Специални гости на тържеството бяха, освен правосъдния министър Христо Иванов, областният управител Бисер Михайлов, командирът на военно формирование 26 400 подполковник Иван Иванов, зам.-ректорът на ЮЗУ доц. Борислав Юруков, представители на съда, прокуратурата и органите на обществения ред, както и на културни, образователни и бизнес организации от града и региона./Станислава Христова, E79

Коментари

  • 18.04.2015, 11:45
    "чужденец" ???? от Босилеград...не се нуждае от допълнителен коментар изказа на авторката на информацията...
    д-р Радостина Михайлова
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG