Шефът на Агенцията по храните в Благоевград М. Бащавелов освободен от поста със смехотворен мотив, завежда дело за уволнението си

Шефът на Агенцията по храните в Благоевград М. Бащавелов освободен от поста със смехотворен мотив, завежда дело за уволнението си

Директорът на областната дирекция за безопасност на храните Михаил Бащавелов е освободен от поста, мястото му заема с временна заповед инспекторът Стоян Мавродиев, това стана ясно в късния следобед вчера, след като Бащавелов бе извикан в министерството.

 

В петък се очакваше развръзка на сагата в Агенцията по храните и никой не вярваше, че несменяемият от поредица правителства Бащавелов ще бъде отстранен, съобщава струма.ком.

Този път, обаче противниците му се оказаха по-силни. Веднага след като се прибра от София със заповедта си за освобождаване разговаряхме с Бащавелов, който заяви : Вчера следобед получих заповедта си. Смехотворното в случая е, че съм освободен по член 107 от кодекса, съгласно, който след като съм в болнични "не мога да изпълнявам задълженията си", е да де, ама болничният ми свърши. Не разбирам какво става в тази държава. Премиерът Бойко Борисов категорично забрани да се извършват политически уволнения, но в Благоевград е страшно.

Надявам се да разбере какво се случва в областния център. Няма драма, просто ще заведа дело за освобождаването си с този смешен мотив, каза Бащавелов, пред struma.com.

Михаил Бащавелов управлява агенцията над 15 години. В момента до провеждането на конкурс директор ще бъде Ст. Мавродиев, кандидатура на ГЕРБ - Благоевград.

Коментари

  • 18.04.2015, 12:06
    тия гербаджийчета са безогледни, както едно време седесарите- уволняват наред, масови чистки не само политически, а дори и на личностна основа - махат хора от всички нива, не само ръководни постове - във ВиК е абракадабра, страшно е!
    така е
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG