Очи в очи с петричкия кмет В. Илиев: За хотела в Испания, "офшорката" на остров "Ман" и "милионите" от кметуването

Очи в очи с петричкия кмет В. Илиев: За хотела в Испания,

Поставен "До стената" /новата ни рубрика/, днес кметът на Петрич Вельо Илиев, бе принуден да отговори на няколко горещи въпроса на struma.com, провокирани от разпространяваните твърдения на опонентите му за несметно богатство, скрито в офшорка на остров Ман, за луксозен хотел в Испания и милиони, натрупани от няколкото му мандата като кмет на общината.

И въпреки, че спешни дела го водеха към София, Вельо Илиев отговори на питанията ни така:

 

- Г-н Илиев, къде ви намирам?

- В. И. Пътувам.

 

- За остров "Ман", или за Испания, да нагледате хотела си?

- /Смее се/. Не знам къде е остров Ман и защо точно там са скрити парите ми, а хотелът, той е добре, каня всички, които знаят за него на почивка там за моя сметка, с една молба обаче, луксът му изисква специален дрескод, фракове за мъжете и рокли с кринолин за дамите, а на вратата изискват отлично владеене на езика без петрички акцент, иначе пускане няма.

Възнамерявам много скоро да го популяризирам чрез една местна телевизия, с голямо влияние по света и у нас така, че да се подготвя за туристически сезон, знаете, рекламата е изключително важно нещо. Разчитам на съдействие от телевизията, а впредвид на това, че има все още някои довършителни, строителни работи, съм сигурен, че ще намеря и строителни фирми, които да ми помогнат да инвестирам там натрупаните " милиони".

 

- Г-н Илиев, усещам ирония в думите ви?

- В. И. И как не! Тези глупости по мой адрес вече са толкова изтъркани, че ми се повръща. Три години тази плоча за мой хотел в Испания, за офшорка на някакъв остров, за несметни богатства, се разпространяват от шепа хора, които са си повярвали и се занимават с глупости, вместо да гледат собствените си дела. Това са безобразни клевети, опреснени предизборно. Преди време страшно се ядосвах и нямах обяснения как е възможно, подобни фантазии да се родят в нечия глава. Това е срамно и не бих искал да коментирам, чувствам се обиден от това, че ми задавате подобни въпроси. Три години клевети, несъстоятелни обвинения и жалби до институциите, разследвания, проверки доказаха несъстоятелността на подобни твърдения.

Сега месеци преди изборите те отново се разиграват от хора, които имаха възможности да развиват бизнеса си на територията на Петрич, но не се реализираха. Къде е моята вина, аз съм кмет на гражданите на Петрич, не на разни сдружения, преследващи собствени, користни интереси. Тези хора имат лоши съветници и всеки ден все по-сериозно отблъскват съгражданите си от техните действия.

 

- И все пак, къде са парите ви?

- Колкото средства има семейството ми са тук в България, лесно може да бъде проверено колко са, има си органи за това, попълвам декларации всяка година. Така, че една лъжа, повторена няколко пъти, тук в Петрич се превръща в легенда.

 

- Има ли прокурорски проверки срещу вас г-н Илиев?

- Имало е проверки на всякакви нива и ще има. Като кмет знам, че съм публична фигура и ще съм обект на наблюдение, в правото на всеки е да иска да знае, готов съм да окажа съдействие на всеки, които иска да проверява мен и работата ми в общината. Няма какво да крия. Спрях да обръщам внимание на действията на разни хора, защото имам работа и отговорности пред хората, които са ми гласували доверие. Днес пътувам за София, подписваме важни за общината договори с МРРБ, за новия програмен период, нали се сещате, че време за "остров Ман " и Испания нямам.

 

- Има сигнали до главния прокурор Сотир Цацаров срещу вас и това е факт, знаете ли какво съдържат?

- Знам, че има депозирани сигнали. Пак казвам. Прокуратурата е за това, когато има подобни сигнали да ги проверява. Насреща съм за всякакво съдействие./струма.ком

Благодаря ви.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG