Леко захлаждане днес, на места ще превали

Леко захлаждане днес, на места ще превали

Ще преобладава слънчево време, но с преминаването на студен атмосферен фронт ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици, по-интензивни в планинските райони. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен и с него ще нахлува по-хладен въздух.

Дневните температури вече ще са по-ниски, преобладаващите максимални ще са между 31° и 36°. Това съобщиха  от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Атмосферното налягане ще се повишава, доближавайки се до средното за месеца. Над Черноморието до обяд ще бъде предимно слънчево, но след пладне облачността ще се увеличи и до вечерта на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен североизточен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 27-30°, температурата на морската вода е 25-28°, вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 25°, а на 2000 метра – около 19°.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG