С ТРАДИЦОНЕН СЪБОР НА ПОПОВИ ЛИВАДИ ЩЕ БЪДЕ ОТБЕЛЯЗАНА 112-ТА ГОДИШНИНА ОТ ИЛИНДЕНСКО-ПРЕОБРАЖЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ

 С ТРАДИЦОНЕН СЪБОР НА ПОПОВИ ЛИВАДИ ЩЕ БЪДЕ ОТБЕЛЯЗАНА 112-ТА ГОДИШНИНА ОТ ИЛИНДЕНСКО-ПРЕОБРАЖЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ

Община Гоце Делчев организира традиционен събор в най-новото населено място на територията на общината - Попови ливади. Съборът е по повод 112-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание и ще се проведе на 1 август 2015 г. /събота/.

 

Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. След това, на паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност към всички участници във въстанието.  

 

В 11.30 часа ще започне празничниятконцерт, в който ще вземат участие:

Мъжка фолклорна група „Синаница” – град Кресна; Мъжка певческа група към Национален ансамбъл „Танец” – Република Македония; Сборен оркестър от Гоце Делчев с ръководител Здравко Георгиев и изпълнителите Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Иван Арнаудов, Мария Христова, Васил Пиргов, Ирина Паскалева и Костадин Тамахкяров - Кеци. Специално участие в програмата ще вземат Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, и Димитър Туджаров – Шкумбата.  

 

Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.    

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG