Писателят Петър Баков от Петрич: Ванга предрече, че ни чакат 1000 години мир и благоденствие, Светослава Тадаръкова я изкара развратница

Писателят Петър Баков от Петрич: Ванга предрече, че ни чакат 1000 години мир и благоденствие, Светослава Тадаръкова я изкара развратница

76-годишният Петър Баков от Петрич е автор на две книги за най-известния български феномен Ванга – „На колене пред Ванга“ и „Извънземието на Ванга“. Пише ги, след като години наред запечатва разговорите си с пророчицата на магнетофонни ленти, от които след това прехвърля най-важните неща в книгите си. Петър Баков израства край Ванга, защото е неин съсед. Двамата са много близки, като приятелството им се ражда от това, че самият Баков има лечителска дарба и по-особен поглед към света. Съгражданите му в Петрич го знаят като лечител, мъдрец, чешит, особняк, пророк. Той е художник, дърворезбар, поет, писател.

„Всеки ден” го потърси, след като директорът на НИМ Божидар Димитров призна, че съжалява, че не се е вслушал в думите на Ванга, която преди години предсказала, че от свещения кладенец в Голямата базилика в Плиска ще бликне вода и тогава за България ще настъпят добри дни.

171-09-01 димтров

  • Г-н Баков, гледахте ли признанията на шефа на НИМ Божидар Димитров, че Ванга е голям феномен и самият той съжалява, че навремето не се е вслушал в нейните предсказания?
  • Не, не съм. Не знам какво е казал Божидар Димитров, но съм щастлив, че най-после дойде моментът всички единодушно да признаят, че Ванга е велик човек. Това е положението.
  • Известно е, че сте били почти постоянно около Ванга и сте записали огромна част от разговорите си с нея и срещите й с други хора. Присъствахте ли, когато Ванга предрече, че ще бликне чудодейна вода в свещения кладенец на Голямата базилика в Плиска?
  • Аз не съм присъствал на разговора й с Божидар Димитров за водата в Голямата базилика и не мога да го потвърдя. Но най-вероятно тя му го е казала, тя виждаше много надалеч. Такива неща съм чул от Ванга и да ви кажа, че друг велик човек като нея, освен баба Слава Севрюкова, не съм срещал. Те са двете, други няма.
  • Постоянно излизат доказателства за пророчества на Ванга. Но има и казани от нея думи, които се изкривяват.
  • А, на тези неща се нагледах и наслушах. Аз книгите си за Ванга съм ги записал от записите, които съм правил с нея на ленти. Нищо измислено няма при мен. Затова всички преписват от моите книги и правят трудове по 300 страници.
  • През последните години се появиха много материали за това, че Ванга е прогнозирала нов потоп и че Черно море ще стигне до Сливен.
  • Аз такова нещо не знам. Пред мен тя е казвала, че след 2000 година няма да има ни катастрофи, ни потоп. Чакат ни 1000 години мир и благоденствие. Обикновените човеци ще пътуват по други светове със скорост 10 пъти по-голяма от светлината, както се пътува с автобус. Това ще стане не по-рано от 2050 г.
  • А вярно ли е, че Ванга е казвала, че никога повече няма да има световна война?

171-09-01 тадъръкова

  • Няма да има, разбира се. Не съм го написал това нещо, но ти го потвърждавам. Чакай, ето пред мен е „На колене пред Ванга“. В нея има един епизод, в който Ванга още по време на Втората световна война твърди, че нова голяма война на света няма да се случи. Ето какво казва Ванга пред съседите си още през 1944 г.: „И да знайте, войната скоро свършва. Руснаците печелят. Но Русия след петдесетина години ке се разпадне. Нема да има Съветски съюз. Америка излиза начело и ние отиваме при тех. Не се плашете. Нема да има повече световна война. Нема да има. Не“.
  • Ванга има ли пророчество, че България ще се оправи, когато Сирия падне?
  • Ванга била казала, че в Сирия така и така ще стане. Няма такова нещо. Нищо не сме говорили за Сирия, за ислямска държава. Никога с нея не съм разговарял на такива теми. Не съм чул нито за Сирия, нито за тия ислямски републики. Аз и друг път съм казвал, че за мен тия приказки, че Ванга била казала, че България ще се оправи, като падне Сирия, са глупости. Тя избягваше да пророкува за мохамеданството в глобален мащаб, да не говорим за конкретни страни като Сирия в някакви конкретни измерения.
  • Вие как се запознахте с Ванга?
  • От дете я познавах, не съм се запознавал специално. Пораснах с Ванга. Всеки ден съм бил при нея и така пораснах. После отсъствах доста време, но като се върнах, отново бяхме заедно.
  • Имаше ли нещо основно, най-важно, за което говорехте с нея?
  • Ние с нея сме говорили само за извънземните цивилизации – как сме привнесени, как сме уеднаквени и т.н.
  • Какво ви казваше Ванга за извънземните?
  • Ние сме привнесени от извънземна цивилизация. Първоначално сме много различни. Нашите кръвни групи показват кой от коя вселена идва. След това какво ли не сме говорили! Какви стари племена има по поречието на Струма, зараждането на цивилизациите и т.н. Първо тук, по нашите земи, живеят паранаките, след това качините, истинските шумери. Не тия, които тръгват от езерото Черно море. Вижте в книгата.
  • Людмила Живкова участваше ли в тези разговори?
  • Ванга и Людмила бяха много близки. Понякога Ванга ходеше в „Бояна”, идваше специална кола да я вземе. На тези срещи аз не съм присъствал. В Роженския манастир – там се виждахме Ванга, Людмила и аз. Влизахме в манастира и говорехме изключително много за вселените, за другите цивилизации преди нас, за паралелните светове. Ванга казваше, че на 10-ата планета в Слънчевата система, която е с тъмна аура, живее една от най-развитите цивилизации в Слънчевата система. Тя твърдеше, че най-развитата живее в самото Слънце, а тук, на Земята, има 16 цивилизации. Ние сме 16-ата, а най-развитата живее в ядрото на Земята.
  • Звучи фантастично.
  • Може да звучи фантастично, ама е истина.
  • А Тодор Живков за какво питаше Ванга?
  • Питаше за хората, за народа. Питаше и докога ще е начело на държавата.
  • Значи е знаел какво ще му се случи?
  • Правилно.
  • Какво ще кажете за новия филм на Светослава Тадаръкова за Ванга?
  • Ами нали аз й разказах всичко? Какво, що. Тя си направи филма, мадам Тадаръкова. Още веднъж ли се е омъжила, не я знам колко пъти. Не може да си премълчи, че навремето, когато току-що се беше омъжила за първия си мъж, аз не я познавах, Ванга я изгони. Каза: „Марш навън, ма, уруспийо. Мъжът ти заради тебе замина в Германия“. Явно Ванга още тогава е прозряла, че тая след време ще пише мръсотии за нея. Казаха ми, че писала за некакъв си Благой, с когото Ванга уж имала връзка. Може ли да пишеш такива неща за възрастна сляпа жена? И оттам нататък тя й мъсти и иска да я изкара, че Ванга е развратница. Това на какво прилича според теб? Не е ли някакво свръхнахалство, само и само да се популяризираш и хората да кажат „Тая Тадаръкова говори“. Гледах я и по руската телевизия колко беше нагла. Тя не знае какво я чака. Тя мисли, че вечно ще е млада. Такива неща ще й се стоварят, че няма да знае коя е. Ще лази. Пак предупреждавам – не се говорят глупости, защото възмездието не спи. За тия всичките 17-18 серии тя всяка седмица беше при мен. Идваше първо с екип. После сама идваше тук. Снимки-минки, говоря, струвам. Но то е документирано. Мойто не може да го извърти. Снимани са думите. Колко пъти съм я предупреждавал. Аз я предупреждавах много време. Изгони я Тадаръков. Тя не е и Тадаръкова. Сега не знам как се казва – Рудолф май, като елена. То си има граници./в."Вяра" 

Снимките

1 Петър Баков

2 Божидар Димитров

3 Светослава Тадаръкова

Коментари

  • 30.12.2021, 11:06
    Тодор Живков да пита до кога ще е на власт? Че той се имаше за безсмъртен и несменяем!)
    Плам
  • 30.12.2021, 11:03
    Ама и тоя един, уж против Тагадъкова, а пък за пари я пуснал да прави снимки-мимки/ И после, как Ванга не била казала за Сирия, като това го има в книгата от 90 година?
    Пламен
 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG