Четири дълги уикенда по официалните празници през 2016 г.

Четири дълги уикенда по официалните празници през 2016 г.

Четири дълги уикенда ще имат работещите българи през 2016 г., без да се налага да си вземат отпуск. Четиридневните ваканции ще се образуват около официалните празници догодина - по веднъж през март и май и два пъти през септември, гласи решението на правителството да размести почивните дни догодина. Целта е да не се прекъсва работният ритъм заради това, че празничните неработни дни се падат в средата на седмицата. Освен това ще се почива по-пълноценно, обясниха от пресслужбата на правителството.

 

Първата 4-дневна ваканция ще е от Националния празник 3 март (четвъртък) до 6 март (неделя). Вчера кабинетът обяви 4 март (петък) за неработен ден, който ще се отработва седмица по-късно - на 12 март (събота).

 

Четири почивни дни ще има и покрай Деня на славянската писменост 24 май. Празникът се пада във вторник. Предходните три дни също ще са почивни, тъй като вчера министрите решиха, че в понеделник (23 май) също няма да се работи. Той ще се отработва предварително - на 14 май (събота).

 

Третата ваканция ще е около Деня на Съединението. Празничният 6 септември се пада във вторник, а в понеделника също ще се почива. Допълнителният ден почивка ще се отработва на 10 септември (събота). Последната възможност за 4-дневен уикенд ще е от 22 до 25 септември. Денят на Независимостта 22 септември, когато официално се почива, се пада в четвъртък. Празникът ще се слее със събота и неделя, тъй като петък (23 септември) също ще е неработен. Отработването му ще е предната събота (17 септември).

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG