Момче с изгаряне след екстремно селфи върху влак

Момче с изгаряне след екстремно селфи върху влак

14-годишно момче от Пловдив е в болница с тежки изгаряния след опит за екстремно селфи върху влак. Драмата се разиграла на гара "Филипово" вчера следобед. Хлапетата, които явно им е доскучало по време на грипната ваканция, решили да си вдигнат адреналина като се снимат върху локомотив, предава TNS.bg.Двете най- смели момчета се покатерили върху композиция, която била спряла на гарата. Едното момче си направило селфи и слязло. Другото- Добрин И. - се покатерило с телефона си след него и се изправило. То обаче било значително по-високо от първото и попаднало в обсега на волтовата дъга между жиците. 

Ток с напрежение 27 500 волта са минали през тялото на детето. По мрежата тече ток с такова напрежение и всяко доближаване на по-малко от метър до нея е изключително опасно за човешкия живот. Добрин обаче явно не е знаел тази важна подробност, а е искал да се включи с опасната фейсбук мода. 

Момчето е откарано в Клиниката по термични травми на УМБАЛ "Свети Георги" с близо 55% изгаряния. Слабото му телосложение го е спасило от тежки счупвания при падането от покрива на вагона. Токът не е засегнал жизнено важни органи, но тийнейджърът е с доста изгаряния по тялото. Следващите три дни ще са критични за състоянието му, уточниха от болницата. 

Момчетата живеят в Кършияка, учат в едно от училищата в квартала. 

Селфитата на екстремни места продължават да са изключително популярни сред учениците, въпреки множеството нещастни случаи. Преди две години 13-годишната Симона Пенева от Нова Загора издъхна в пловдивската клиника по изгаряния след селфи върху влак. 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG