Поли Генова: Първи сме като страна от ЕС -това е супер победа

Поли Генова: Първи сме като страна от ЕС -това е супер победа

Поли Генова и българската делегация в Евровизия 2016 се завърнаха в неделя вечерта от Стокхолм, където страната ни постигна най-големия си успех в песенния конкурс – четвърто място. Певицата беше посрещната от почитателите си с цветя и плакати на летище София. Тя запя заедно с тях припева на песента „If love was a crime” („Ако любовта беше престъпление”), с която спечели сърцата на милиони зрители по света. Чаровницата сподели, че е получила съобщение от французина Амир, също участник в „Евровизия“:“Липсваш ми, шампионче!“. За емоцията и истинската победа, ето какво разказа тя пред "Монитор".Поли, кой е победителя на Евровизия?

Ха-ха! Всички го знаем-официално е Украйна.

А иначе?

Иначе лично за себе си мога да кажа, защото не мога да говоря от името на други хора, че аз и екипът ми имаме своята победа, при всички положения. Защото не само че дадохме най-доброто от себе си, но и това, което постигнахме е много високо и много малко не достигна да не се получат нещата. Чисто юридически ако ме разбираш. Плюс това сме първи от Европейския съюз, което само по себе си е супер победа.

Какво не достигна?

За мен победата е от друго измерение. Тя е фактът, че сме в топ 5 – това си е морална победа.

Защото важно е какво е в сърцата на хората, а не на хартия нали?

Именно.

Видяхме една вечер на триумф, но зад нея са 22 години труд, разкажи за това и помниш ли първата ти среща с Рози Караславова?

Сега е моментът да благодаря на Рози, която винаги е била до мен и до ден днешен. Тя ме изгради като професионалист и като човек. Като музикант. Всички професионални съвети, които съм получавала през годините, целият труд на екипа ми за мен, се отблагодарява точно сега. Наистина „Бон-Бон“ и Рози са хората заради които съм стигнала до тук. Помня, че тя тъкмо се беше върнала от чужбина и започна веднага да ни преподава и ние буквално се влюбихме в нея. Тя има изключителен подход към децата, който те кара да искаш да учиш, да работиш с нея. Това е много ценно. Тя е преподавател в най-чистия смисъл на думата – човек, който предава на другите опита и знанията, които притежава.

С Яна, Деси и Бети от LaTiDa, сте заедно от деца, те също са герои от „Евровизия“, какво означават за теб?

Те са моят екип, откакто се помня. За мен няма по-голяма радост от това да съм на сцената с хора, които са ми приятели и са моето семейство. Това че до момента сме стигнали заедно до тук е доказателство, че наистина сме работили добре и имаме огромно развитие през годините и то се вижда. Те ми даваха много кураж, с присъствие, с прегръдка с какво ли не. Много е важно да знаеш, че има на кого да се облегнеш във всеки един момент. Най-приятния миг от цялото изпълнение беше когато те излизаха на сцената до мен.

А Бобо как се включи в екипа ти?

Бобо е артист на „Симфоникс“, които написаха заедно с мен песента и се познаваме отдавна. Беше много важно във вокалите освен женски да има и мъжки, защото имаше нужда от много маса. Знаете, че във „Евровизия“ е забранено да има записани вокали, всички гласове трябва да бъдат изпълнявани на живо. Благодаря на Бобо, благодаря и на Сезар от Австрия, който е един много добър артист и музикант.

Всичките сте „бонбони“, кои бяха най-важните уроци, които ви направиха толкова успешни?

Да бъдем отговорни към работата си, да уважаваме труда на другия, дисциплината. Това най-много ми е помогнало през годините. И че успехът изисква много работа – да не се отказваш, да не спираш. Обичам да сравнявам работата на музикантите с тази на спортистите. Тя е непрекъсната.

Подобна политическа песен, украинската, има ли място в такъв конкурс?

Това не е в моята компетенция. Моята работа е да изляза и да представя страната си. Всичко останало не е от моята компетенция

Твоето участие и в „Евровизия“ обедини България – на какво се дължи според теб?

Явно имаме нужда да бъдем заедно. Най-накрая разбрахме, че обединението прави силата. Хората копнеят за позитивни неща, които да ни мотивират, да ни дадат вяра, че има потенциал в младите хора в България.


Боби Миланов от „Симфоникс“ спомена за ремикс и запис на песента ти с други участници от Евровизия – кои са те?

Не мога да издавам още, защото предстоят преговори. Ще разберете.

Амир каза снощи, че ти е пратил съобщение, кажи за него приятелчета ли сте, той наистина ли те има за победител и кои са другите ти приятели, с които ще продължите да сте във връзка

С повечето от участниците много се забавлявахме, получи се много приятелска атмосфера. Всички казаха, че за първи път се случва – такава атмосфера до сега не е съществувала. Както тази година

Костюмът ти как действаше?

Имах специална система, която задейства светлината. Благодаря на Антония Петрова и на целия екип по създаването, на главните шивачи от Народния театър, които изработиха костюма, на светлинния екип. Изключителни хора.

Писаха някои чужди медии, че ти си откритието т.г. – какво следва да се случи според теб?

Хубавото тепърва предстои. Бъдете сигурни.

Как си прекарахте отвъд пеенето, забавни истории от Стокхолм?

Имаме непрекъснато. Два пъти си губих очила, на летището ми ги счупиха чисто новите. Защото си бях купила още два. Счупих си и телефона, аз съм много разсеяна, когато работя. Изгубиха ми куфара сега на връщане на летището. Аз имам чувство за ухмор и тези неща ме забавляват.

Коя песен повече си харесваш На инат или тази?

Не мога да ги сравня, имат различна емоция и енергия и двете си ги обичам.

Някои коментари бяха че трябва да си фрийк за да спечели този конкурс – би ли се явила пак на него?

Никога не казвай никога. Никога не знаеш какъв шанс ще ти бъде предоставен – така че защо не.

Ти получи нали това което искаше – световна сцена, какво друго искаш да се случи?

Това е само началото.

Мислиш ли да заживееш другаде, някъде по-близо до световния шоубизнес?

Аз съм много отворен човек и смятам, че в днешния свят, заради интернет технологиите, и комуникациите, които съществуват помежду ни, ако нещо хубаво се случи в тази посока, бих се радвала да придобия опит и в друга страна. За мен е интересно.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG