Преди 54 години умира най-популярната блондинка в света

Преди 54 години умира най-популярната блондинка в света

На 5 август 1962 г., в 4:25 ч. сутринта, телефонът на сержант Джак Клеманс от полицията в Лос Анджелис звъни. Обажда му се доктор Хаимън Енгелбърг. Сержантът казва няколко пъти "Да, да, ясно, идвам веднага...", мята се на колата си и тръгва към квартала "Брентууд". Ако това, за което са му се обадили, е вярно, това ще е най-голямата сензация на десетилетието...

В луксозния апартамент той вижда на спалнята по корем да лежи Норма Джийн Мортенсън - известна като Мерилин Монро. Вероятно самоубийство - това е официалната версия на полицията. Сержант Клеманс е първият полицай на мястото и първият, който заявява, че това май не е самоубийство.

Сержант Клеманс умира през 1998 г., като през целия си живот твърди, че Мерилин е била убита. През кариерата си той не бил ставал свидетел на по-очевидна сцена на убийство, но полицията на Лос Анджелис се разграничава от думите му.

Според официалните заключения Мерилин Монро умира на 5 август 1962 г. в Бретуд, Калифорния, на 36-годишна възраст от смъртоносна доза сънотворни, пише fakti.bg.

Има поне четири версии за смъртта й. Смъртта на актрисата е обект на всевъзможни конспиративни теории. Някои звучат налудничаво, но в други има известна доза логика. Според една от версиите, Мерилин Монро е станала жертва на заговор и е била ликвидирана от ЦРУ. Има и предположения, че смъртта й може да е дело на мафията. Или пък на ФБР. А д-р Томас Ногучи, провел аутопсията на тялото, е записал в документацията, че не изключва вероятността Мерилин Монро сама да е посегнала на живота си.

Монро е имала бурна връзка с президента Джон Ф. Кенеди, а по неофициални данни и с неговия брат Робърт Кенеди. Президентът е бил и последният човек, който е разговарял с нея по телефона малко преди ранната й смърт.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG