Взимаме заем за милиони евро!

Взимаме заем за милиони евро!
Министерският съвет одобри Рамково споразумение за заем в размер на 200 млн. евро между Банката за развитие на Съвета на Европа и България, механизъм за съфинансиране на проекти, изпълнявани със средствата от ЕС по оперативните програми, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове за програмния период 2014-2020 г. С решението се упълномощава министърът на финансите да проведе преговорите и да подпише споразумението. Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

Заемът от Банката за развитие на Съвета на Европа (БРСЕ) ще подпомага усвояването на средствата от европейските фондове, като частично ще покрива българския принос във финансиране изпълнението на инвестиционни проекти, изпълнявани със средства от оперативните програми „Региони в растеж 2014-2020”, „Развитие на човешките ресурси 2014-2020” и „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020”.

Заемът се предоставя при много благоприятни финансови условия, като банката не начислява допълнителни такси и комисионни. Средствата се усвояват на траншове и постъпват в централния бюджет. Отделните траншове по години се обвързват с разчетите по оперативните програми за националното съфинансиране в средносрочен план и се предвиждат по закона за държавния бюджет за съответната бюджетна година.
 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG