Българският офис на "Джефко" удвои оборота си за 5 години

Българският офис на

Българският филиал на глобалната логистична компания "Джефко" (Gefco) удвои оборота си на пазара у нас за 5 години, а броят на служителите му нараснаха над седем пъти.

През 2012 г. компанията реализира приходи от 11.6 млн. евро, а през 2015 г. те вече възлизат на 23.6 млн. евро. Освен това екипът е увеличен от 10 до 75 служители с днешна дата.

Резултатите на компанията я позиционират сред 10-те най-големи транспортни и логистични оператори на българския пазар по отношение на приходите, посочват от "Джефко" в прессъобщение до медиите.

"Плановете ни целят да генерират продължителен и стабилен растеж през тази и следващите години", коментира Жером Шевроле, регионален мениджър за Балканите и генерален мениджър на българския офис на "Джефко".

Компанията стъпва на българския пазар през 2011 г. първоначално като представителство, за да изследва потенциала на пазара. След проучване и анализ на възможностите за растеж, логистичната компания открива филиал през декември 2011 г.

 

По същото време българският филиал на "Меркурио" се присъединява към "Джефко".

Динамичното развитие продължава с откриването на втори офис във Варна в началото на 2013 г. с основен фокус дейностите по вода и тези, свързани с митническо обслужване.

През 2014 г. започва работа на складовата база на компанията до София, където се предлагат съхранение на автомобили и услуги с добавена стойност.

Към днешна дата "Джефко България" предлага пълна гама от логистични и транспортни услуги, като интегрира най-добрите решения за оптимизиране на резултатите.

Българският филиал е напълно интегриран към международната мрежа на групата "Джефко", което дава възможност за всекидневно сътрудничество между повече от 150 офиса в 44 държави.

Основните дестинации на сухопътните дейности на "Джефко България" са Германия, Турция, Франция и другите страни от ЕС, както и Близкия Изток и Азия.

Половината от клиентите на компанията в България са от автомобилната индустрия, която е и най-силната дейност на "Джефко" в света. Една четвърт са клиентите от индустриалното производство, една пета от секторите бързооборотни стоки и търговия на дребно.

През 2016 г. компанията е транспортирала над 50 000 готови автомобила, а през складовата база край София са преминали 10 000 автомобила.

Групата "Джефко" е създадена преди 65 години. Представена е в 150 държави и се нарежда сред първите 10 европейски компании за логистика с оборот от 4.2 млрд. евро за 2015 г. и 12 000 служители.

Чрез своите над 350 бизнес локации по света, "Джефко" развива дейности в Югоизточна Азия, Централна и Източна Европа, Източна Азия и Южна Америка./Mediapool

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG