Координационна среща при областния управител на Силистра във връзка с опасността от болестта “африканска чума”

Координационна среща при областния управител на Силистра във връзка с опасността от болестта “африканска чума”
В кабинета на областния управител на област Силистра Ивелин Статев по негова покана бе проведена координационна среща с участието на 8 институции във връзка с решаване на проблема с опасност от болестта „африканска чума”, огнища на която са открити в областите Тулча и Констанца в Република Румъния, които са в близост до Република България.
 
Представителят на държавната власт сведе актуалната разшифровка на усложнената в Южна България  ситуация след проведения вчера в София подобен форум на национално ниво. „Държавата е ангажирана, важно е излизането от ситуацията, за което са отговорни всички”, заяви г-н Статев.
 
Споделено бе, че от няколко дни на влизане в ГКПП Силистра и при ГКПП Кайнарджа леките и тежките автомобили преминават през дезинфекциозни шахти с вода и разтвор, като подмяната е предвидена на два дни, предвид големия трафик на румънски коли на път за морето, както и на тирове.
 
Препоръката е да се провежда изключително засилен контрол на внасяните в България храни както за лична консумация, така и друга, като няма да се допускат без сертификат. На територията на пунктовете има предупредителни листовки в по-малък и в по-голям вид.
По този начин ще се правят проверки и по републиканската пътна мрежа при пренасяне на храни и превозване на добитък, който трябва да е придружен с необходимите документи. Ще бъдат почиствани местата за оставяне на отпадъци (изхвърлени пакети).
 
По информация от община Силистра продължава преброяването в т.нар. задни дворове на частните стопани, за да е ясна картината на отглежданите животни./websilistra.net
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG