ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СИЛИСТРА

ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СИЛИСТРА

На 14-и септември се състоя празничната тържествена сесия на Общински съвет Силистра. На заседанието присъстваха 28 съветници, които единодушно гласуваха празничния дневен ред.
В първа точка поздравления за празника отправиха: д-р Мария Димитрова - председател на Общински съвет Силистра, д-р Юлиян Найденов - кмет на общината, Доростолския митрополит Амвросий, евродепутатът Емил Радев, народните представители Александър Сабанов, Стоян Мирчев и Алтимир Адамов, Румен Петков - АБВ, Ирена Соколова - областен управител на Перник, Христина Чолакова - председател на Общински съвет Котел, водачите на чуждестранните делегации, кметски наместници. Д-р Димитрова пречете и множество поздравителни адреси, пристигнали от страната и чужбина.
Тазгодишното отличие "Почитен гражданин" на Силистра бе връчено на доц. Илиянка Горанова. Предложението за номиниране на доц. Горанова е входирано от Инициативен комитет с председател Нели Чолакова-Кирова. В мотивите е вписано, че номинацията обхваща цялостната над 46-годишна научна, преподавателска, образователна и обществена дейност, на доц. Илиянка Горанова, която бе дългогодишен директор на филиала в Силистра на Русенския университет.
С отличието "За граждански принос" бе удостоен Християн Маринов за неговите заслуги в сферата на дарителството и инициативи в помощ на хора в неравностойно положение, както и за своите постижения в спорта.
Традиционно бе отличен и "Студент на годината". Наградата получи Нели Чешмеджиева от РУ "Ангел Кънчев" филиал Силистра.

-н Крикор Крикорян - инициатор за сътворяването на скулптурна композиция на художника Бедиг Бедросян, връчи стипендия на ученичката Мария Славова, която има постижения в изобразителното изкуство. Той изрази своята ангажираност стипендията да е ежегодна и да се връчва на празника на града ни.
В празничната програма участваха деца от ДГ "Иглика", ДГ "Нарцис" и трио Елмина - Елица. Милица и Марина от вокална школа "Мегатон".

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG