УСПЕШНО ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В ОБЩИНА СИЛИСТРА

УСПЕШНО ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В ОБЩИНА СИЛИСТРА

В община Силистра новата 2018/2019 учебна година ще стартира с 9 общински детски градини, 16 училища /11 общински и 5 държавни/, 3 общински центъра за подкрепа за личностно развитие (Обединен детски комплекс, Народна астрономическа обсерватория "Галилео Галилей" с Център за кариерно ориентиране и Обединено общежитие за средношколци "Младост"), един държавен Центъра за подкрепа за личностно развитие - Център за специална образователна подкрепа (бивше ГПУ "Софроний Врачански") и едно държавно специализирано обслужващо звено (Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование).
На 17 септември училищният звънец ще оповести началото на новата учебна година за близо 3322 ученици /с 30 по-малко от предходната година/, разпределени в 152 паралелки от І до ХІІ клас. 306 от тях за първи път прекрачват прага на родното училище и ще получат книжка с послание от Кмета на Община Силистра - д-р Юлиян Найденов. Около 40 по-малко ще бъдат първокласниците в сравнение с 2017/18-а година. Най-много първокласници отново ще приеме ОУ "Иван Вазов" - 105, разпределени в 4 паралелки. Това е и училището с най-голям брой ученици - 652.
В детските градини децата са 1290. Подготвителна група ще посещават 590 деца.
Очаква се учебната 2018/2019 година да бъде ресурсно обезпечена с персонал, притежаващ необходимата квалификация.
Спазен е срокът, определен от Министерството на образованието и науката, и всички издателства доставиха необходимите учебници и учебни комплекти за учениците от I до VII клас, както и познавателни книжки за подготвителните групи /5 и 6-годишни/ във всички детски градини.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG