"НЕКА ПЪРВИЯТ ИМ ЗВЪН ИЗРЕЧЕ ДУМАТА "МИР" - КАМБАНЕН ЗВЪН В СИЛИСТРА И В ЦЯЛА ЕВРОПА ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МИРА И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА НАСЛЕДСТВОТО

Всяка година през месец септември 50-те държави, подписали Европейската културна конвенция, участват в Европейските дни на наследството - съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия. В нея се включват повече от 20 милиона европейски граждани, което прави Дните най-голямото и най-споделено културно събитие не само в Европа, но и в света!
Инициативата "Нека първият им звън изрече думата "мир", организирана от Федерална република Германия, е камбаните от всички европейски страни да забият в чест на културното наследство.
"Звукът от камбаните, където и да се чуе, изразява по удачен начин това, което искаме да популяризираме по време на Европейската година на културното наследство-2018 г. и което искаме да предадем на децата си: ценностите на солидарността и мира, както и нашето културно наследство в Европа и за света."
От 19.00 до 19.15 часа тази вечер ще чуем камбанния звън на Катедрален храм "Св. Св. първоапостоли Петър и Павел", в чест на Международния ден на мира. Нека първият им звън изрече думата "мир"!

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG