ТЪРСИ

Нов „Мост" в Ловеч за социалните предприятия

Нов „Мост

Знаете ли, че скоро ще се навършат 150 години от построяването на емблематичния покрит мост на Колю Фичето в Ловеч, свързващ новата част на града с архитектурно-историческия резерват „Вароша“? А дочухте ли, че тази есен в града ще се „издигне“ нов, открит мост – мост, който ще свърже съвременните социални предприятия с хората, които предпочитат да пазаруват с кауза и да бъдат двигатели на положителната промяна.
 

Станете част от това вълнуващо събитие и се включете в Регионалния обществен форум „Ловеч 2018 – мостове за социално ангажирани предприятия“ на 5 и 6 октомври 2018 г. в Ловеч.
 

Регионалният форум е събитие, посветено на темата за социалната икономика в регион Ловеч. По време на Форума участниците ще могат да представят своята социално ангажирана дейност, да обменят добри практики в социалното предприемачество, както и да обсъдят и генерират нови идеи за политики за развитие в тази област, като търсят устойчиви решения в района.
 

ПРОГРАМА НА ФОРУМА

  • Двудневен базар-изложение на продукти и услуги на български социални предприятия от Ловеч и страната

На 5 и 6 октомври (петък и събота) в Сити център Ловеч – Хали Ловеч ще откриете разнообразни сувенири, детски играчки, бижута и украшения, с които да зарадвате скъп за вас човек или да разкрасите дома си. Голяма част от предметите са ръчно изработени, а във всеки един от тях са вложени много любов и внимание към природата и хората. Зад щандовете ще ви посрещнат социални предприемачи от региона и страната и с усмивка ще ви разкажат за мисията, която стои зад продуктите и услугите им.
 

С всеки закупен продукт вие ще дарите за важна кауза и ще подкрепите едно българско социално предприятие.

Ако сте социално предприятие* и искате да се включите като изложител в базара, все още може да заявите това чрез настоящия регистрационен формуляр.

* Като изложители могат да се регистрират нестопански организации (сдружения, фондации, читалища) и бизнес компании (търговски дружества, специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания), които предлагат продукти или услуги с цел решаване на обществено значими проблеми.

  • Обществен форум „Ловеч – регионални перспективи за развитие на социално ангажирани предприемачи“

На 5 октомври (петък) ще се проведат паралелни дискусионни срещи в 4 тематични групи: 1) „Достъп до ресурси и пазари“, 2)  „Дигитален маркетинг“, 3) „Допълваща“ заетост“ и 4) „Решение „Един за всички“. По време на дискусиите участниците ще могат да представят своите идеи за развитие на социалното предприемачество в регион Ловеч и с подкрепата на професионалисти от областта ще генерират обща визия за усъвършенстване на политиките в тази сфера.
 

На 6 октомври (събота) от 10:00 часа ще се проведе Обществен форум: „Ловеч – регионални перспективи за развитие на социално ангажирани предприемачи“. В присъствието на представители на държавната и местна власти участниците ще представят резултатите от тематичните срещи, споделените добри практики и предложенията за устойчиви решения за партньорство.

Община Ловеч ще отличи организациите с най-добре представена практика или идея от тематичните форуми и ще връчи специална награда за социално ангажиран предприемач.
 

Изберете една от тематичните групи*, в които искате да се включите, и заявете своето участие сега чрез настоящия регистрационен формуляр

  • Гала вечеря в Художествена галерия - Ловеч на 5 октомври от 19:00 часа с домакин кмета на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова

Организирана културно-туристическа програма

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG