Още 79 проекта ще бъдат подпомогнати по подмярка 4.2

Още 79 проекта ще бъдат подпомогнати по подмярка 4.2

Още 79 проекта ще бъдат подпомогнати по подмярка 4.2 с остатъчния бюджет от около 38 млн. евро. Това става ясно от предварителния анализ , показан вчера по време на Консултативния съвет по овощарство и зеленчукопроизводство. Анализът на експертите сочи, че 40 % от подпомогнатите проекти, за които има средства ще бъдат в Сектор „плодове и зеленчуци“.

По подмярка 4.2 бяха направени два приема. При втория прием бяха подадени 593 проекта, а заявената субсидия надхвърляше четири пъти определеният бюджет, който беше в размер на 85 млн. евро.

През март приключи административната оценка на 175 проекта по подмярката за преработка, по която се кандидатстваше през системата ИСУН. По време По време на втория прием имаше възможност да се прехвърлят проекти от предходния прием по подмярката, но при условие, че кандидатите сами приведат предложението си в съответствие с новия таван от 2 млн. евро, вместо допустимите по-рано 3 млн. евро. Добавени бяха два нови критерия.  Единият се отнася за предприятия и земеделски производители, които имат история 3 години назад, а другият е насочен към износители на собствена произведена или преработена от тях продукция./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG