Ученици от Луковит посетиха прожекция на европейски филм от богатата колекция на CinEd

Ученици от Луковит посетиха прожекция на европейски филм от богатата колекция на CinEd

Програмата за европейско сътрудничество CinEd направи своя дебют в Луковит.

Програмата е безплатен цялостен инструмент за кинообразование на млади европейци – многоезична онлайн платформа, колекция от филми, педагогически материали, обучение на учители и дейности с деца и младежи на възраст от 6 до 19 години.

На 12 юни 2019 г. ученици от луковитските училища ПГСС „Сергей Румянцев“ и СУ „Алеко Константинов“ посетиха прожекцията на румънския филм „Най-щастливото момиче на света“. Мероприятието бе организирано от педагогическия експерт на програмата Даниел Симеонов и се проведе с любезното домакинство на библиотеката при НЧ „Съзнание 1895“ гр. Луковит.

Програмата CinEd цели да предостави привилегирован достъп до европейското кино и неговото богатство, да запознае младите хора с културното и лингвистичното му разнообразие, да развие способността им за критически анализ, както и познанията им за кинематографичните техники и език. Инициирана и координирана от Френския институт в Париж, програмата се реализира с подкрепата на десет асоциирани партньори от осем европейски държави – България, Испания, Италия, Франция, Португалия, Румъния и Чехия. Координатор на проекта за България е Сдружение „Арте Урбана Колектив“.

В Луковит следващата прожекция на европейски филм от богатата колекция на CinEd се предвижда за есента.

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG