КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СИЛИСТРА Д-Р ЮЛИЯН НАЙДЕНОВ УЧАСТВА В ТРИНАДЕСЕТАТА СРЕЩА НА ФОРУМА РЕЙН- ДУНАВ

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СИЛИСТРА Д-Р ЮЛИЯН НАЙДЕНОВ УЧАСТВА В ТРИНАДЕСЕТАТА СРЕЩА НА ФОРУМА РЕЙН- ДУНАВ

Кметът участва във Форума по покана на европейския координатор за основната мрежа на ТЕN-Т "Рейн-Дунав" г-жа Карла Пейс. По време на сесията д-р Найденов се включи в дискусията, като посочи необходимостта от добро сътрудничество и по- добра свързаност между градовете от двете страни на р. Дунав За пореден път кметът подчерта необходимостта от изграждане на Дунав мост при Силистра. Кохезионната политика и използването на финансовите инструменти на CEF биха способствали за по- добрата свързаност не само между Румъния и България, но и изцяло в транспортната мрежа на Европа.
При лична среща д-р Найденов е отправил покана към г-жа Карла Пейс за дискусия по темата, която да се проведе в Силистра.
Програмата на Форума за коридора на основната мрежа на ТЕN-Т Рейн-Дунав- Брюксел- юни 2019г. включва представяне на изследвания за развитието на регионите по водните коридори "Мобилност и транспорт" на базата на експертни заключения. На форума са присъствали от българска страна и експерти от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG