ТЪРСИ

Възможностите за комбинирано финансиране между оперативните програми обсъдиха в Ловеч

Възможностите за комбинирано финансиране между оперативните програми обсъдиха в Ловеч

Възможностите за комбинирано финансиране между оперативните програми обсъдиха в Ловеч по време на среща организирана от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с участието на Международната банка за възстановяване и развитие.

Първата от поредица консултации относно визията за регионално развитие през новия програмен период 2021-2027 се състоя в Ловеч, а домакин бе областният управител Ваня Събчева, предава БТА.

В първата част на форума са участвали представителите в Регионалния съвет за развитие на Северозападна България, а във втората – на общини, бизнес и неправителствени организации.

„Подготовката на програмен период 2021-2027 г. на европейско и национално ниво открива нови перспективи за промяна в политиката на инвестициите, свързани с въвеждането на нов регионален подход на въздействие и инвестиции в интегрирани мерки“, е казала при откриването на срещата Събчева. По думите й тези мерки се предвижда да бъдат съобразени със спецификата на регионите, да се насърчи партньорството между общини, области и региони“, е заявила още Ваня Събчева.

В презентация за „Визия и напредък в подготовката на програмен период 2021-2027“ експертът от МРРБ Ивайло Стоянов и колегата му Янко Стоянов са разяснили новите моменти, които се обсъждат, както и възможностите за по-широко участие на бизнеса, неправителствения сектор и гражданското общество в проекти в следващия програмен период на ниво регион./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG