Открита е реставрираната сграда на Метоха в Златица

Открита е реставрираната сграда на Метоха в Златица

Открита бе реставрираната сграда на Метоха в град Златица и бе отдадена почит към Васил Иванов Кунчев – Левски, чиято 182 –ра годишнина от рождението се отбелязва именно на 18 юли, и която е повод за избора на датата за осветяването на обновената сграда.

Кметът на Община Златица – инж. Магдалена Иванова, припомни на всички за славната история на Златица, за знаменитите личности от времето на националноосвободителните борби, които са се укривали в Метоха. Тя разказа на кратко на жителите на Златица за проекта по възстановяването на сградата със средства от партньорската програма на община Златица с „Аурубис България“ АД и изказа благодарност на фирмата изпълнител „Симстрой-2000“ ЕООД с управител инж. Симеон Бабуров, към всички дарители – г-н Атанас Атанасов, г-н Иван Иванов, г-жа Боряна Панджерова, г-н Дончо Михайлов, г-жа Цветана Дуралиева, г-жа Борислава Николова, г-жа Койка Алексиева, г-жа Радка Николова, г-жа Йорданка Грънчарова, г-жа Добринка Гайтанджиева, г-н Георги Острев, Радка и Асен Самарджиеви и не на последно място на инж. Цветан Хаинов и неговият екип, които се погрижиха за изпълнението на проекта.

Към края на събитието г-н Иван Иванов – доктор по история, информира гостите за обстановката в сградата, след което всички имаха възможност да влязат в Метоха, за да разгледат експозицията.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG