ТРАДИЦИЯ В СИЛИСТРА - ВЕЧЕ ШЕСТНАДЕСЕТ ГОДИНИ

ТРАДИЦИЯ В СИЛИСТРА - ВЕЧЕ ШЕСТНАДЕСЕТ ГОДИНИ

Предстои откриването на Европейския летен университет- 16-тото издание на форума със съдействието на Община Силистра.
Участие вече са потвърдили общо 25 други чуждестранни и български студенти и преподаватели от 7 държави- това споделя проф. д.ю.н. Атанас СЕМОВ, Носител на Катедра "Жан Моне" на ЕС, Учредител на Института по Европейско право,съдия в Конституционния съд на Република България.
Форумът събира заедно студенти и професори франкофони, които дискутират актуални проблеми по темата «Европа като правова общност». Европейският летен университет е иницииран от проф. Атанас Семов и Мари Франс Пердигон - преподавател в университета в Ница, Франция. В рамките на международната проява градът ни е обявен за лятна европейска столица на България
Лекциите и дискусиите се провеждат на френски език и ще се водят и тази година от Мари-Франс Пердигон, от Международния център за европейска подготовка в гр. Ница, Франция, от проф. Атанас Семов и от доц. Иван Стойнев, новият ръководител на Международната магистърска програма "Право на ЕС" в ЮФ на СУ.
Пресконференцията, на която ще бъдат представени темите и гост лекторите, ще се проведе на 31 юли 2019г. от 9.30 ч. в хотел "Дръстър".

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG