Първата седмица на септември може да финализираме договорите по подмярка 4.2

Първата седмица на септември може да финализираме договорите по подмярка 4.2
 

Първата седмица на месец септември най-вероятно ще бъдат финализирани договорите по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка и маркетинг на селскостопански продукти“. Това съобщи в интерю за „Агрозона“ изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев. Към момента допуснати за оценка са 175 проекта, които представляват 130% от разполагаемия бюджет. „До края на месеца ще изготвим писмата към бенефициентите, с които ще ги поканим да подпишем договори“, коментира Грудев.

Според директора на разплащателната агенция, подмярка 4.2 е вторият приоритет на фонда, след като на първо място е била мярката за младите фермери. Относо мярката за преработка той припомни, че е проведен от 14 февруари до 16 май 2018 г. „Отново имахме забавяне в обработката. Сумата е за 85 млн. евро, като са приети 593 заявления за 350 млн. евро. Има огромен интерес, това е една от най-атрактивните за нашите бенефициенти мерки“, допълни шефът на ДФЗ.

Припомняме Ви, че подмярката стартира с  финансова помощ от 85 000 000 евро, от които минималният размер на общите допустими разходи за един проект е 15 000 евро, а максималният – 2 000 000 евро. За допустими кандидати се считат тези, чиито минимален производствен обем на стопанство е не по-малко от 8000 евро.

За първи път по 4.2 се използваше изцяло електронно подаване и оценка на проектните предложения./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG