Ето как да предявим претенции към ЗК "Олимпик", ако сме ощетени

 Ето как да предявим претенции към ЗК

След като на 30.07.2019 г., компетентният съд в гр. Никозия, Република Кипър постанови решение за откриване на производство по ликвидация на "Olympic Insurance Co. Ltd", дружеството, извършващо дейност на територията на Република България чрез "Застрахователна компания Олимпик - клон България" КЧТ, ЕИК200737120, вече е публикувано и "Упътване (под формата на въпроси и отговори) за кредитори за подаване на претенции спрямо застрахователна компания "Олимпик" за застрахователни полици, издадени в други държави членки на ЕС" ("Упътване").

 

http://mof.gov.cy/en/publications/1-insurance-companies-control-service/2-announcements/119

Отговорността за определяне на масата на несъстоятелността, процесът по предявяване на претенции, както и изплащането на обезщетения са изцяло в юрисдикцията и прерогативите на кипърските органи, а именно Надзорния орган на Кипър и ликвидаторите, назначени в "Olympic Insurance Co. Ltd". Въпреки това, Комисията за финансов надзор на Република България се стреми да комуникира активно с Надзорния орган върху застраховането на Кипър и да следи процеса по ликвидация, за да информира своевременно българските потребители за всяка важна информация, касаеща пострадали от фалита на "Застрахователна компания Олимпик - клон България".

С оглед на това на страницата на КФН днес е публикуван неофициален превод на български език на "Упътването" https://www.fsc.bg/bg/za-potrebitelya/upatvane-za-kreditori-za-podavane-na-pretentsii-spryamo-olimpik/, в което се съдържа информация за това какво се очаква от засегнатите лица, за да предявят техните претенции, регламентираните за това срокове, и документи, които трябва да се предоставят за доказване на претенциите си.

Всеки български гражданин, потребител на услуги от "Застрахователна компания Олимпик - клон България" и пострадал от фалита на компанията има възможност да прочете информацията и да предприеме нужните стъпки. В случай, че заинтересованите потребители не предприемат необходимите действия е възможно да не могат да получат удовлетворение от имуществото на фалиралата компания.

Преводът на "Упътването" включва линкове към поканата за предявяване на претенции и формуляра за предявяване на претенции на сайта на Надзорния орган върху застраховането в Кипър на английски език, както и линкове към сайта на ЗК Олимпик Клон България КЧТ, в който същата информация е публикувана и на английски и на български език.

Основни източници за актуална информация, която да бъде в полза на всички заинтересовани страни, продължава да се публикува на следните адреси:

 

http://mof.gov.cy/en/publications/1-insurance-companies-control-service/2-announcements

http://www.olympicins.bg/

https://www.fsc.bg/

 

dir.bg

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG