РВД отново търси авиодиспечери

РВД отново търси авиодиспечери

Академия BULATSA започна есенната кампания за набиране на кандидати за ръководители на полети, съобщават от държавното предприятие РВД.

Желаещите да се обучават за професията могат да подават документи до 1 ноември включително. След тази дата приемът на документи ще продължи, но кандидатите ще бъдат включени в подбора за пролетната сесия на 2020 година. 

Бъдещите ръководители на полети трябва да преминат успешно шестте етапа на подбор - по документи, тест по английски език, тест FEAST (First European Air Traffic Controller Selection Test) в две части, проверка за медицинска годност, практически упражнения на симулатор и заключително интервю. Кандидатите, които не притежават сертификат за владеене на английски език, могат да се явят на изпит за определяне на нивото в центровете на BULATSA в София, Варна или Бургас, като отбележат това във формата за кандидатстване.

Задължително изискване е висше образование с минимална образователна степен „бакалавър“, без значение от специалността.

След успешно преминаване на подбора, кандидатите ще започнат обучение в Академия BULATSA, където в следващите около 2 години ще изучат тънкостите на професията Ръководител на полети. По време на обучението всички кандидати ще получават месечна стипендия.

Желаещите да се запознаят с дейността на BULATSA ще могат да се включат в Дните на Отворени врати, които ще се проведат на 30 септември, 7 и 21 октомври, като за целта се регистрират в сайта на BULATSA - https://www.bulatsa.com/stani-rkovoditel-poleti/dni-na-otvoreni-vrati-v-bulatsa-2019-2/registracia

 

ngobg.info

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG