РАБОТИЛНИЧКА "ВЪЛШЕБНИ СУРВАЧКИ И КОЛЕДАРСКИ ВЕНЦИ" В СИЛИСТРА

РАБОТИЛНИЧКА

В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово, Община Силистра- Дирекция "Хуманитарни дейности"- Отдел "Култура", Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център канят децата на Силистра на традиционната Работилничка "Вълшебни сурвачки и коледарски венци".
За поредна година в Заседателната зала на Общински съвет Силистра на 17.12.2019 г. от 14.00 ч. ще се изработват традиционни сурвачки и коледарски венци, с които се кичат калпаците на коледарите на Бъдни вечер.
Участници в творческата работилничка са децата от Школите за изобразително и приложно изкуство при Обединен детски комплекс с ръководители Живка Ковачева и Вихрен Иванов, децата от 1-ви "в" клас и 3-ти "б" клас на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" с класни ръководители Нина Михайлова и Павлина Андреева, децата от 4-ти "б" клас на СУ "Н. Й. Вапцаров" с класен ръководител Нели Кьосева, както и всички деца на град Силистра. желаещи да се включат.
Вокална школа "Мегатон" с художествен ръководител Миглена Илиева и Музикално студио "Хармония към " СУ "Н. Й. Вапцаров" с художествен ръководител Дариела Георгиева ще се погрижат за празничната атмосфера на творческата работилничка за деца.
По традиция и тази година секретарят и самодейците на НЧ "Дочо Михайлов 1906" с.Бабук ще разкажат и представят народните традиции, свързани с Коледа и Сурваки в село Бабук.

Културното събитие е включено в празничния афиш на Община Силистра.

Мили деца на Силистра, заповядайте на Работилничката "Вълшебни сурвачки и коледарски венци", която ще се проведе на 17-ти декември от 14.00 часа в Заседателната зала на Общински съвет Силистра.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG