Празник на ракията 2019 в Сливница

 Празник на ракията 2019 в Сливница

Шеста поредна година сливничани са участници в Празника на ракията. Двигателите на тази пивка инициатива са както авиодвигателите в зората на авиацията два – Радослав Иванов и огнената течност. На приливи и отливи през годините Ради неотстъпно развива идеята за този празничен ден и трябва да признаем, върви на добре. Участието на общината и кметът Васко Стоилков в този празник е решаващо, осигурени са наградите.
Двайсет и четири бяха производителите на вино и ракия от Сливница, Алдомировци и Драготинци. Макар да ръмеше, не е оправдание за жителите на града и околността, че не беше многолюдно. Защото участниците се отсрамиха и  видяхме, че ракиите са бистри като капките дъжд. И пивки, и весели.
Този път нямаше жури, решаваха чертичките, които Ради съвестно нанасяше за мненията на дегустиращите. Горна махала пак беше по-горе в наградите от другите, но това е, може би защото е старо място, с казан, традиции и мераклии. Защото и виното е като баницата, едно и също се слага, пък става  различно.   Гаранцията, че надпреварата беше честна, беше присъствието на кмета Васко Стоилков и председателят на ОбС Милко Миланов.
Първото място за плодова ракия и голямата награда петдесетлитрово обгорено буре от Врачеш получи Иван Кузунджийски, за вино – Николай Чуткин, за сливова ракия Добрин Добрев и за гроздова - Георги Добрев.
Последното доказателство за перфектното качество на напитките беше, когато се събудих на сутринта. Нищо не ме болеше. Не си спомних и къде съм бил, но това не е съществено.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG