Д-р Юлиян Найденов: Винаги ще подкрепяме инициативите на неправителствените организации

Д-р Юлиян Найденов: Винаги ще подкрепяме инициативите на неправителствените организации

СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра" има одобрен проект за реновиране на вътрешната част на САМОЛЕТА в Силистра!
Самолетът ще се превърне в място за провеждане на събития, арт изложби, обучения и др. Промяната на интериора ще започни след 16 февруари 2020г., когато е началото на проекта с продължителност 15 месеца. Визията по обновяването на пространството ще се възложи след провеждане на конкурс, за да е атрактивно интерактивно и функционално мястото# самолета.
Проектът "The Aircraft Social Lab" е одобрен от международната финансираща организация MitOst в рамките на програмата "Actors Of Urban Change" и ще бъде реализиран в партньорство с Община Силистра и Център за музика и изкуства "Мегатон". От постъпилите по програмата 180 проекта са одобрени за финансиране само 10, като проектът на СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра" е единствения одобрен български проект.
По време на встъпителна пресконференция за представяне на идеята и дейностите по проекта на въпроси на журналисти и представители на неправителствения сектор отговориха д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра, Тодор Кесаровски- председател на НПО, ръководител на проекта е Димитър Караджов с участието на представители на общината и на Центъра за музика и изкуства.
Общата стойност на проекта е 13 хиляди евро.

Да припомним:" Прeз 80-тe гoдини e пocтaвeн изрaзхoдвaл рecурcитe cи пътничecки caмoлeт "Ту-134". Гoдини нaрeд aeрoплaнът прeдcтaвлявa aтрaкция зa cилиcтрeнcкитe дeцa. Пocтeпeннo oбaчe интeрecът към лeтaтeлнaтa мaшинa и мяcтoтo oкoлo нeя зaмирa.

Cлeд двуceдмичeн труд oбaчe пoвтoрнoтo му oткривaнe ce прeвърща в прaзник зa квaртaла и зa цялa Cилиcтрa / б.а. през август 2018г./ Мecтa зa oтдих, aeрoчитaлня, излoжбa нa caмoлeти, cпoртни кътoвe ca caмo чacт oт нeщaтa, нa кoитo мoгaт дa ce нacлaдят пoceтитeлитe. Ocтaвa caмo и caмoлeтът дa бъдe гoтoв."
След месеци самолетът беше измит със съдействието на кмета на общината. А в следващи месеци всички ще очакваме новата визия на интериорното пространство на самолета.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG