Удължават ловния сезон до 16 февруари

Удължават ловния сезон до 16 февруари

Заради усложнената епизоотична обстановка в страната, свързана с болестта Африканска чума по свинете (АЧС) министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева издаде заповед, с която се удължава ловния сезон за групов лов на дива свиня до 16 февруари 2020 г. включително, научи „Агрозона” от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Заповедта е подписана с дата 23 януари 2020 г.

Удължаването на срока за групов лов на дива свиня е част от мерките за ограничаването на разпространението на територията на страната и ливкидирането на АЧС чрез намаляване на популацията на дивата свиня. Към момента, според данни на земеделското министерство, депопулирани са около 36 хил. глигана, съобщи вчера министърът Десислава Танева.

Срокът за групов лов беше удължен вече веднъж – до края на януари 2020 г., като с промяната на периода се промениха и условията за групов лов – отпаднаха зоните и ловците могат да влизат дори и близо до местата, където са отстреляни или намерени диви прасета с доказано наличие на вируса АЧС./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG