Първи по рода си музикален фест започва в Кнежа

Първи по рода си музикален фест започва в Кнежа

Първи по рода си музикален фестивал започва да се провежда в Кнежа от началото на тази година, обяви кметът на общината Илийчо Лачовски. Форумът ще е посветен на старите градски песни и ще носи името „Спартак Бутански“ в чест на големия композитор и поет от града. На 31 януари се навършват точно 100 години от неговото рождение и по този повод, както и с цел популяризиране на прекрасното му творчество, общината ще събере вокални групи от близо и далеч. Фестивалът ще започне точно в 10 ч. в сградата на читалище „Борба-1896“.

"Освен възможността да се докоснете до творчеството на Спартак Бутански, във фоайето на институцията ще намерите изложени негови лични вещи, предоставени от общинския исторически музей в Кнежа. Изложбата ще бъде на ваше разположение през целия ден", допълват от месната администрация.

Гостите на първото по рода си събитие в града ще могат да си припомнят творби като „Тая чаровница, любовта“, „През живота с песен“, „Славим подвига ви“ и още много други, делона талантливия композитор и почетен гражданин на Кнежа Спартак Бутански./kmeta.bg

"Повече информация относно регламента и заявките за участие може да получите на тел: 09109/ 35 65 или на е-mail: obstina_kneja@abv.bg", уточниха от местната управа.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG